Парламентарната комисия по културата и медиите ще обсъди на днешното

...
Парламентарната комисия по културата и медиите ще обсъди на днешното
Коментари Харесай

Комисията по култура и медии обсъжда промени в Закона за радиото и телевизията

Парламентарната комисия по културата и медиите ще разиска на днешното си съвещание два плана за промени в Закона за радиото и малкия екран, импортирани от депутати от „ Обединени патриоти ".

Единият законопроект планува въвеждането на квоти за българска музика в радио- и телевизионните стратегии, а другият предлага ограничения против дезинформацията в интернет.

Най-малко 1/3 от музикалното наличие на медиите отвън новините, спортните излъчвания, рекламите и филмите би трябвало да е предопределено за българска музика, а минимум половината от българската музика с текст би трябвало да бъде с текст на български език. Това се показва в едно от предложенията. Предвидени са и наказания от 5 000 до 20 000 лв. при нарушавания.

Вторият план за промени с Закона за радиото и малкия екран е импортиран от Александър Сиди и негови сътрудници от групата. В него се планува регистрация в Съвет за електронни медии на уеб страниците и платформите.

В мнението на БНР се показва, че препоръчаните в плана разпореждания, като се изключи че влизат в несъгласие с основн правила на конституционното и наказателно право, са на практика неприложими. Редица организации, измежду които Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори, както и Съвет за електронни медии, също излязоха с негативно мнение по плана.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР