Парламентарната комисия по конституционни и правни въпроси отхвърли на днешното

...
Парламентарната комисия по конституционни и правни въпроси отхвърли на днешното
Коментари Харесай

Правната комисия отхвърли предложението на Възраждане да отпадне зеленият сертификат за НС

Парламентарната комисия по конституционни и правни въпроси отхвърли на днешното си съвещание два плана на решение, импортирани от народните представители от " ".

Единият е за анулация на решението на Народното събрание от 7 януари за достъп до постройките на Народното събрание при оповестена изключителна епидемиологична конюнктура.



Според вносителите няма консолидирана позиция сред народните представители и партиите по повод изискванията за достъп до постройките на Народното събрание, признати с това решение. "Освен това същото провокира необятен публичен отзив и усили дебата по въпроса за или срещу така наречен зелен документ ", стимулират се депутатите от " ", като означават, че решението е провокирало и публично неодобрение.

Седем народни представители гласоподаваха срещу предлагането, трима го поддържаха, а двама се въздържаха.



Ива Митева от Има Такъв Народ съобщи по време на дебата, че ще поддържа плана за решение, защото съгласно нея решението на Народно събрание за изискванията за достъп не е добре издържано от правна страна.

Членовете на комисията разискаха и оферти план на решение за приемане на условия за достъп до постройките на Народното събрание. В него се предлага народните представители да бъдат тествани за опиати и алкохол, след което да им бъде предоставян достъп до постройките на Народното събрание.

Също по този начин те би трябвало да поемат и разноските за тези проби. Мотивът за предлагането на " " е, че се следи "неадекватно държание " на някои народни представители, както и отправяне на обиди и квалификации от трибуната на Народното събрание. Комисията по правни въпроси отхвърли предлагането с девет гласа "против ", един в поддръжка и един "въздържал се ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР