Парламентарната комисия, която ще изяснява обстоятелствата около сделката с покупката

...
Парламентарната комисия, която ще изяснява обстоятелствата около сделката с покупката
Коментари Харесай

Член на Анкетната комисия за ЧЕЗ: Направена е да отвлича вниманието

Парламентарната комисия, която ще обяснява събитията към договорката с покупката на ЧЕЗ, е основана, с цел да отвлича вниманието. Това съобщи пред бТВ депутатът от Движение за права и свободи Рамадан Аталай, който е и член на тази комисия. Той сподели, че не чака нещо изключително да излезе от комисията.

„ Сделката е завършила в първата си фаза. Те имат финален контракт. Фирмата е платила съответните средства в границите на 5 млн. и е поела избрани задължения. Тези хора, когато са поемали тези задължения, са знаели, че ще влязат в домовете на 3 млн. души”.

Движение за права и свободи бяхме сюрпризирани от представянето по този метод на тематиката, с която ще се занимава комисията, разяснява той:

„ Първоначално концепцията на Българска социалистическа партия беше да проследим и да проучим плануваната продажба на ЧЕЗ и се изненадах по какъв начин ще следим договорка, която е на ЧЕЗ, и се развива в Чехия ние ще проследим по какъв начин чехите са я възнамерявали.

Както постоянно, ГЕРБ се пробват да трансформират същината на казуса и вкараха още едно изречение и в този момент стана една мега комисия и ще разгледаме събитията към приватизацията и плануваната продажба на ЧЕЗ в границите на един месец, неща, които са се случили от 2002 година до 2017 г.”

Не е работа на политиците и на министър-председателя да се намесват във вътрешните работи на частните сдружения, тъй като по този метод, заплашвайки ги, когато те усещат неустановеност в тази страна – огромните вложители напущат, съобщи депутатът.

ЧЕЗ си отпътуват, има и доста други компании, няма сигурност, няма непоклатимост. Докато няма сигурност в вложителите – няма кой да пристигна да влага в тази страната, добави Рамадан Аталай.

По думите му, намесата на институциите за да бъдат спънка на развиването на стопанската система ни гони вложителите от тук.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР