Парламентарната група на ГЕРБ-СДС осъди насилието между деца в столичния

...
Парламентарната група на ГЕРБ-СДС осъди насилието между деца в столичния
Коментари Харесай

Деница Николова: Бойко Рашков остави встрани важните теми, свързани с намаляване на насилието 


Парламентарната група на ГЕРБ-СДС осъди насилието сред деца в столичния квартал „ Лагера “, където група младежи нанесоха побой на собствен връстник и след това пуснаха видеото в обществените мрежи.

Деница Николова прочете декларация на групата в Народното събрание:

„ Нашата декларация през днешния ден ще бъде прочувствена, само че тя е подбудена и от един бих споделила неприятен случай, който през вчерашния ден медиите подадоха като информация дружно с видеоматериал за експанзията на тайфа младежи над едно почтено дете. Това бяха 10 души против един и още несъмнено толкоз, които гледат в профил и снимат.

Ей по този начин безразлично, като че ли цялото нещо е режисирано за показност и тези десетина удряха и ритаха това дете, а по-страшното е, че в този побой и тази експанзия се включи и едно момиче и с юмруци изкара експанзията си върху един най-вероятно неин съученик. Десетина против един – наобиколили го и го ритат и го блъскат, някак си няма по какъв начин това да не ми смрази, тъй като експанзията беше умишлена и целенасочена и несъмнено, в случай че имаха още малко време и нямаха очевидци, можеше да се стигне до най-лошото. След като изследвах се оказа, че напоследък е станало съвременно измежду младежите да се включват в групи, вид банди, да се събират на групи по двайсетина, да поставят качулките и да обикалят локалния квартал, с цел да вършат пакости. Само, че това не е беля, това е съзнателно посягане над едно едно беззащитно дете – 10 против един “, съобщи депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Николова и се обърна към министъра на вътрешните работи:

„ Защо през последните месеци отговорността на министърът на вътрешните работи в обезпечаване на сигурността на нашите деца някак си се неглижира. Или може би пристрастен от фантастичните сериали за обири, грабежи, изчегъртване и внушения за подслушване, всяване на боязън и неуравновесеност, министърът оставя настрана по този начин значимите тематики, свързани с понижаване на насилието, ролята на подопечната му институция да опази нашите деца от това да бъдат бити и насилвани, от експанзията, от напразно изложение на безцеремонна експанзия към държавността, към неспазването на законите на страната, към човешките връзки сред хората “, акцентира тя.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР