Парламентарната група на ГЕРБ-СДС напусна пленарната зала, докато президентът Румен

...
Парламентарната група на ГЕРБ-СДС напусна пленарната зала, докато президентът Румен
Коментари Харесай

ГЕРБ напусна залата при речта на Радев, защото не бил обединител |

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС напусна пленарната зала, до момента в който президентът Румен Радев встъпваше в служба.

Още по време на влизането на Радев в зала депутатите от ГЕРБ бяха единствените, които седяха и не посрещнаха президента на крайници. По време на речта си, след полагането на клетва, Радев съобщи, че е " (на ГЕРБ - бел. ред. ) се е " крепило на беззаконието и корупцията ". Това беше и мотивът за демонстративното овакантяване на депутатите на Бойко Борисов.

Минути по-късно ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова съобщи, че причина за това деяние е неуспеха на Радев да извърши конституционната функционалност да бъде обединител.

" За тези пет години президентът загърби главната си конституционна функционалност - да сплотява нацията. Размаханият пестник преди повече от година ни разедини тежко и не се вършат никакви старания за превъзмогването на това разцепление. "

Тя съобщи, че ГЕРБ-СДС почита институциите и по тази причина и депутатите са били в зала по време на полагането на клетвата. Тя добави, че те са очаквали политическата мъдрост и опитът да са трансформирали политиката на чегъртане и лепенето на прилагателни на една съответна политически партия.

По думите ѝ тази политика е засегнатост на всички членове и симпатизанти на тази политическа партия. 

" Демокрация значи да се зачита вотът на жителите ", бе безапелационна тя и иронично напомни, че Радев и Йотова са определени при рекордно ниска изборна интензивност.

Атанасова прикани политическият конфликт да се води в Народното събрание, а не по оста партии - президент.

Тя бе безапелационна, че се търси борба с една политическа партия вместо да  се търсят решения на ценовата и здравната рецесия. Тя добави, че е " злокобно ", че в страната на януари няма признат Държавен бюджет, както и това, че липсва каквато и да е самодейност за Плана за възобновяване и резистентност.

Десислава Атанасова бе безапелационна, че ГЕРБ-СДС може да поддържа желаната от ръководещата коалиция конституционна промяна в частта правосъдна система, само че единствено и само в случай че такава поддръжка се потърси.

" Нашият ръководител е господин Бойко Борисов. Ако някой от ръководителите на другите партии желаят подобен диалог да заповядат в централата на ГЕРБ на 17-и етаж (НДК). Все още сме там ", иронично означи тя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР