Парламентарната група на БСП за България“ призова Явор Божанков да

...
Парламентарната група на БСП за България“ призова Явор Божанков да
Коментари Харесай

БСП изключи Явор Божанков, подкрепил военната помощ за Украйна

Парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ прикани Явор Божанков да напусне Народното събрание и да освободи мястото за идващия в листата поради непокорство и гласоподаване " за " даване на помощ на Украйна.

След чуване на Явор Божанков, Общото заседание на Парламентарната група на коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ взе единомислещо решение за изключването му от групата.

Решението е взето, защото според правилника на парламентарната група на Българска социалистическа партия се планува, че " всеки депутат е задължен да извършва решенията на управлението и Общото заседание. "

Вземайки поради тази точка, излиза наяве и, че всеки народен представител може да изразява противоречие, само че има обвързване за осъществяване на всяко признато решение.

" Парламентарната група може да изключи член на групата при редовно безучастие в работата на Народното събрание и на парламентарната група или при обилни нарушавания на политиката на Българска социалистическа партия и съдружното съглашение. Решението се приема с болшинство от две трети от членовете на Парламентарната група ", гласи идната алинея от Правилника на партията.

От Българска социалистическа партия показват като съществена причина за изключването на Божанков изявление и гласоподаване за даване на военно-техническа помощ за Украйна.

Това му деяние е в несъгласие с линията, която партията възприе, а точно опълчване. Решението е взето на Националния съвет на Българска социалистическа партия и Общото заседание на парламентарната група и задължава всички депутати.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР