Парламентарната група на БСП настоя премиерът Бойко Борисов и министърът

...
Парламентарната група на БСП настоя премиерът Бойко Борисов и министърът
Коментари Харесай

БСП пита дали новият заем е за купуване на още изтребители F-16 и поиска изслушване на Борисов

Парламентарната група на Българска социалистическа партия настоя министър председателят Бойко Борисов и министърът на защитата Красимир Каракачанов да дойдат в Народното събрание, с цел да осведомят народните представители за желанието на държавното управление за придобиване на още 8 броя самолета F-16 Block 70.
„ За какви параметри на договорката става дума? Кога се планува тя да се реализира и на каква стойност? “, попита водачът на левицата Корнелия Нинова, аргументирайки предлагането.
 Министерство на защитата изследва опцията за закупуване на още 8 F-16 Министерство на защитата изследва опцията за закупуване на още 8 F-16
„ Правителството възнамерява развиването на стратегическото партньорство с „ Lockheed Martin “ в дълготраен проект “. И...
Според нея противоположното значи, че се продължава порочният модел на едноличното взимане на решение, на оскърбление на парламентаризма и на основите на държавността .
Тя акцентира, че с изключение на изтребителите ни страната ни се кани да придобие още нови три-координатни радари, поддръжка на Оперативния център за въздушен суверенитет и друго високотехнологично съоръжение в подтекста на плановете за рационализация на Въоръжените сили на България.
Искаме да питаме министър-председателя тези нови 5 милиарда лв. заем за това ли са? “ , настоя още Нинова, която подсети, че поради епидемията към страната ни се задава невиждана икономическа и обществена рецесия.
„ Цените порастват, а приходите – не “, сподели още тя и прикани въпросът с новите придобивки за армията да бъде разискван в Народното събрание, „ където му е мястото “.
 Ето кои са петте страни с най-високи военни разноски, България с голям растеж Ето кои са петте страни с най-високи военни разноски, България с голям растеж
На първите пет страни по военни разноски – Съединени американски щати, Китай, Индия, Русия и Саудитска Арабия, се падат общо 62 % от общия размер военни р...
Не мислете, че с 50 лева към пенсиите ще решите икономическите проблеми. Истинският метод да го извършите е преизчисляване на пенсиите. Искаме да забележим този 1 милиарда за увеличение на приходите и явен отговор какъв брой милиарда ще похарчите за тази договорка “, посочи още Нинова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР