Парламентарната енергийна комисия одобри на второ четене промените в Комисията

...
Парламентарната енергийна комисия одобри на второ четене промените в Комисията
Коментари Харесай

Енергийната комисия одобри промените за КЕВР

Парламентарната енергийна комисия утвърди на второ четене измененията в Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР), с които се понижава съставът й от девет на петима членове и се уголемяват критериите, на които би трябвало да дават отговор номинираните за местата на ръководителя Иван Иванов и на комисаря Евгения Харитонова, чиито мандати са изтекли. Очаква се законовите ремонти да влязат за дефинитивно гласоподаване в пленарната зала през днешния ден, с цел да бъдат утвърдени от президента и оповестени в " Държавен вестник ".

С влизането в действие на законовите ремонти мандатите на икономическия и правния комисари също ще бъдат прекъснати, а с чоп в комисията по енергетиката ще бъдат избрани и на кои още двама от енергийните комисари също ще се прекратят, с цел да се понижи съставът на петима души.

Не бе признато предлагането на ГЕРБ да се разшири обсегът на лицата, които могат да дават оферти за членове на КЕВР и измежду тях да са президентът, работодателски, синдикални и неправителствени организации. Следващото съвещание на комисията ще е идната сряда и е допустимо тогава да стане представянето и на претендентите за местата на Иванов и Харитонова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР