Парламентарната асамблея на НАТО призова държавите-членки да отменят забраните си

...
Парламентарната асамблея на НАТО призова държавите-членки да отменят забраните си
Коментари Харесай

ISW: НАТО даде зелена светлина за удари по руска територия

Парламентарната асамблея на НАТО прикани държавите-членки да анулират възбраните си против Украйна да употребява оръжия , предоставени от Запада, за нанасяне на удари по съветска територия.

Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната (ISW).

В декларацията се приканва също по този начин страните членки да ускорят доставките си на оръжия от сериозно значение за Украйна, а повече от 200 представители на страни - членки на НАТО, поддържаха декларацията.

Някои страни от НАТО, в това число Обединеното кралство, към този момент анулираха такива ограничавания върху оръжията , които дават на Украйна, само че не са го създали задоволително западни страни, с цел да може Украйна да оспори убежището на Русия, от което тя може свободно да прави въздушни удари или да провежда сухопътни интервенции против Украйна.

Швеция стана следващата страна от Алианса, която позволи потреблението на нейни оръжия по съветски военни бази.

На 26 май вестник " Ню Йорк Таймс " (NYT) заяви, че чиновници на западното разузнаване са декларирали, че Главното ръководство на съветския общоприет щаб (ГРУ) стои зад серия от саботажни интервенции на ниско равнище в цяла Европа, които имат за цел да нарушат западните оръжейни доставки за Украйна.

Операциите на съветското разузнаване имат и за цел да основат усещане за европейско придвижване, противопоставящо се на поддръжката за Украйна.
 Зеленски ще посети Брюксел
Зеленски ще посети Брюксел

Визита за защитата на Украйна

Вестникът показва, че ГРУ постоянно наема локални поданици за осъществяване на палежи.  Съгласуваните съветски старания са били ориентирани към фабрика за бои в Полша, жилища в Латвия, магазин на ИКЕА в Литва и склад в Обединеното кралство, обвързван с оръжейни доставки за Украйна.

Неотдавна западни чиновници оповестиха за необятно публикувани съветски старания за саботажи в цяла Европа, а на 2 май НАТО регистрира, че Русия ускорява хибридните си действия в Европа .

На 29 април съветското издание за следствия The Insider заяви, че сътрудници на ГРУ са открили дълготрайно наличие в Чехия и Гърция.  От 2014 година насам са провеждали интервенции, в това число набези против хранилища за муниции и опити за убийства.

На 27 май Испания подписа 10-годишно двустранно съглашение за сигурност с Украйна.
 Зеленски ще посети Брюксел
Зеленски ще посети Брюксел

Визита за защитата на Украйна

На 26 и 27 май украинските сили продължиха да нанасят удари по съветски радарни системи за ранно предизвестие с огромен обхват на деяние и по петролна и газова инфраструктура на територията на Русия.

Съобщава се, че съветският президент Владимир Путин е декларирал на немския канцлер Олаф Шолц преди пълномащабното навлизане на Русия в Украйна, че Украйна не е самостоятелна страна и че Русия може едностранно и принудително да промени границите на Украйна .

На 27 май украинският главнокомандващ генерал-полковник Олександър Сирски съобщи, че е подписал документи, които ще разрешат на френски военни инструктори да посещават образователни центрове в Украйна.
 Сирски: Франция ще изпрати военни инструктори в Украйна
Сирски: Франция ще изпрати военни инструктори в Украйна

Той е провел онлайн договаряния с френския министър на защитата Себастиан Лекорню

Руското министерство на защитата (МО) предложи да помогне на Армения да смекчи последствията от наводненията в Северна Армения, макар че Армения не е поискала обществено помощ от Русия .

Руски публични лица обмислят изключването на талибаните от листата на неразрешените организации в Русия и евентуално ще създадат това в близко бъдеще.

Възможно е Русия да подпише съглашение със суданските въоръжени сили (СВС) за замяна на оръжия против съветски логистичен център в Порт Судан на Червено море.
 Полша лимитира придвижването на съветски дипломати
Полша лимитира придвижването на съветски дипломати

Русия ще отговори по подобен метод, че русофобският полски хайлайф доста ще съжалява, даде обещание Захарова

Наскоро украинските сили потвърдиха напредването си край Липци, а съветските сили напреднаха край Сватове и северозападно от Авдеевка.

Руските сили не престават да поставят старания за официализиране на нередовните елементи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР