Парковете, детските съоръжения и спортни игрища в Горна Оряховица няма

...
Парковете, детските съоръжения и спортни игрища в Горна Оряховица няма
Коментари Харесай

Режим на уличното осветление край парковете и детските съоръжения в Горна Оряховица

Парковете, детските уреди и спортни стадиони в Горна Оряховица няма да бъдат осветени от 23.00 до 5.00 часа, оповестиха от Общината.

Ограничението е част от пакета ограничения за понижаване на потреблението на електрическа енергия поради фрапантното нарастване на цената за електричество, подхванати от общината.

Със заповед на кмета инж. Добромир Добрев всички общински здания минават на един източник на отопление до 31 март . Другата мярка, която цели понижаване на сметките за електрическата енергия, е замяна на уличното осветяване на основните пътни артерии в града.

Според разбор, в случай че бъдат сменени към 700 лампи със 150 вата мощ с 50-ватови диодни осветителни тела, потреблението на електрическа сила ще спадне до 3 пъти.

Тяхната мощ може да се контролира, по тази причина от 23.00 до 4.30 часа тя ще може да се понижи до 30 вата, се показва в разбора на компанията, поддържаща осветлението в града.

Екип ще направи и разбор на партидите на употребена ел.енергия от декември 2020 година и същия месец на 2021 година Там, където има разминаване, ще се назначи комисия, която ще направи инспекция. Ще се подхващат и нужните ограничения.

Заради непостоянната цена на електрическата енергия, Община Горна Оряховица ще изиска от електроразпределителното сдружение " Енерго-про " при отчитане на ел. силата от основния електромер да участва и представител на Общината.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР