Парите за ток в бюджета на Община Русе свършиха. Последната

...
Парите за ток в бюджета на Община Русе свършиха. Последната
Коментари Харесай

Парите за ток в Община Русе свършиха, сметката скочила от 130 000 на 430 000 лева

Парите за ток в бюджета на Община Русе свършиха. Последната получена сметка е с 200% по-висока спрямо предходната година по същото време. Кметът Пенчо Милков е издал заповед за икономии в общинските здания.

Част от лампите във фоайето на централната постройка на Община Русе са изключени, на половина е понижено и осветлението в коридорите.

Парите за ток в Общината свършиха… Общините са извънредно затруднени. Общините поддържат голяма инфраструктура, обвързвана с ползване на енергетика. Цялото осветяване на булевардите, осветяване на учебни дворове, на градини, отопление, споделя Пенчо Милков – кмет на Община Русе.

Последната сметка, която сме получили, тя е за 307 000 лв. плюс предплатено заплащане от 123 000 лв., което значи, че ние би трябвало да заплатим в този момент 430 000 лв., споделя Златомира Стефанова – зам.-кмет на Община Русе.

Миналата година по това време Община Русе е плащала за ток сред 120-130 000 лв.. И пари за сходно фрапантно нарастване не са заложени в бюджета.

Никой не е предвиждал, че в края на годината ще изпадне в такава обстановка да би трябвало да заплаща тройно по-голяма сметка за ток, добавя Златомира Стефанова – зам.-кмет на Община Русе.

Никой не е планувал и че доставчикът на ток ще се откаже от контракта си.

Той ни доставяше ток сред 22 и 24 ст., и надлежно в един миг заради нарастването на цената той не може повече да си разреши и ние излязохме на свободния пазар. В момента купуваме на 0,55 ст. Ние обявихме нова социална поръчка, което е напълно обикновено, само че никой не се явява, споделя Златомира Стефанова – зам.-кмет на Община Русе.

Затова от общините разчитат на помощ от страната. Една от крачките е направена, само че тя е единствено краткотрайно решение.

От Националното съдружие на общините са ни уверили, че за месеците октомври и ноември ще получим помощ от 11 ст. на киловатчаса. Надяваме се да има държавно управление и абсолютния му приоритет да бъде фактически оправянето с рецесията с тока и горивата, споделя Златомира Стефанова – зам.-кмет на Община Русе.

Русенци също считат, че с икономии от осветяване няма да се реши казусът с цената на тока.

Кметът Пенчо Милков съобщи, че в случай че се наложи, може да се стигне и до непопулярни ограничения.

Въпреки рецесията с тока от общинското управление приготвят коледната декорация на града.

Независимо от това ще имаме светла Коледа, не може да е мрачно, споделя Златомира Стефанова – зам.-кмет на Община Русе.

защото коронавирусът ще продължи да съществува и „ ще би трябвало да вършим постоянни бустерни ваксини, най-вероятно в годишна доза “, съгласно Елиас Мосиалос, професор по зравна политика и някогашен гръцки държавен секретар, който приказва на здравната среща на върха в Атина, проведена от „ Катимерини “, оповестява Агенция " Фокус ".

За да се оцени „ представянето “ на Гърция по отношение на другите страни в оправянето с Covid-19, би трябвало да се вземат поради редица фактори, като да вземем за пример броя на смъртните случаи на глава от популацията, съпътстващите болести, здравните системи и други епидемиологични данни, изясни той..

В Гърция хората над 65 години съставляват 22% от популацията, спрямо 11% в Израел.

„ Ако някой направи просто съпоставяне, ще каже, че не сме се справили доста зле. Имаме по-ниски равнища на имунизиране от Франция, Ирландия и други страни и по-високи спрямо България и Румъния. Така че имаме положителни равнища спрямо няколко европейски страни. Разбира се, не сме убедили забележителен % от уязвимите групи и възрастните хора “, съобщи той.

Бившият народен представител от ПАСОК и представител на държавното управление сподели, че „ разумно вирусът ще стане по-заразен и по-малко рисков, което ще бъде резултат от по-силните ваксини и медикаменти “.

Той сподели, че не чака страната да влезе в нов цялостен локдаун, само че сподели, че локалните ограничавания не могат да бъдат изключени.

„ Локдаунътъ не е решение. Това единствено взема решение казуса за един или два месеца. Ваксинациите и използването на третата доза би трябвало да продължат неотложно “.

За Никълъс Кристакис, професор по обществени и естествени науки в Йейлския университет, сега сме покрай „ края на началото “ на пандемията от ковид, а не в „ началото на края “. Той означи, че сходни пандемии се появяват „ един път на 100 години “.

Той предвижда, че до 2022 година човечеството ще доближи стаден имунитет посредством композиция от имунизации и инфекции. След това, в „ междинната “ фаза, светът последователно ще се възвърне от здравните, обществените и икономическите разноски на пандемията.

В третата, след пандемична фаза, от 2024 година нататък, ще има детонация на всеобщо другарство и артистично и евентуално полово изложение вследствие на потискането, което се усеща по време на блокирането.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР