Париж. Въпреки огромния принос на Наполеон за историята на Франция,

...
Париж. Въпреки огромния принос на Наполеон за историята на Франция,
Коментари Харесай

France 24: 200-годишнината от смъртта на Наполеон – в Париж не е останала нито една улица с неговото име

Париж. Въпреки големия принос на Наполеон за историята на Франция, в Париж, 200 години след гибелта на императора, няма нито една улица или площад, кръстени в негова чест, отбелязва France 24 .

След рухването на Първата и Втората империя, всички имена на градски обекти, свързани с Наполеон, са изменени. Днешните столични управляващи от своя страна не виждат нуждата от именуването на улици или площади в чест на Наполеон, откакто техните прародители не го създали.

Париж, 1840. След месеци на договаряния с Англия, Франция издейства репатрирането на останките на Наполеон I. На 15 декември същата година някогашният император получава правото на държавно заравяне под звуците на „ Реквием “ на Моцарт. Наполеон Бонапарт е заровен в самото сърце на Париж, в Двореца на инвалидите, където почива и до през днешния ден.

Дори Наполеон да няма улица, кръстена на него, сянката на някогашния император витае над Париж. Битки, мирни контракти, генерали, архитекти, учени от времето на Първата империя - имената на най-малко 150 парижки метростанции са директно свързани с тях, както и най-емблематичните монументи в столицата, акцентира медията.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР