Париж. Министърът на икономиката и финансите на Франция Бруно льо

...
Париж. Министърът на икономиката и финансите на Франция Бруно льо
Коментари Харесай

Франция: Все още не сме видели един цент от парите за възстановяване на ЕС, дълбоко сме загрижени

Париж. Министърът на стопанската система и финансите на Франция Бруно льо Мейр се оплака от забавянето на разпределението на парите от европейския проект за възобновяване „ Следващо потомство “, оповестява европейската редакция на Politico .

„ Ние [Франция] сме на прав път. Но това, което не е на верния път, е европейският проект за възобновяване. Не сме видели нито един цент от 750-те милиарда евро, които бяха утвърдени предишното лято, през 2020 година “, съобщи министърът в сряда в изявление пред телевизия Bloomberg.

„ Дълбоко съм угрижен от забавянето на осъществяването на европейския проект за възобновяване. Това е основният миг “, добави той, като означи, че Франция „ към този момент е изплатила 29 милиарда евро “ като част от националната си стратегия за възобновяване.

Европейската комисия настоя, че Механизмът за възобновяване и резистентност на Европейски Съюз работи по график, макар пречките, в това число правосъдно оборване в Германия. Брюксел към момента чака всички 27 национални проекти да бъдат показани до крайния период до 30 април, съгласно които след това ще бъдат изплащани европейските пари.

„ Работим интензивно с държавите-членки по правенето на техните проекти за възобновяване и резистентност от няколко месеца насам “, съобщи представител на Комисията в сряда.

Льо Мейр съобщи, че страните от Европейски Съюз се нуждаят от икономическа поддръжка допустимо най-бързо „ с цел да се оправят с провокациите на Китай и Съединени американски щати “ и „ да останат в софтуерната конкуренция “. Неговите мнения следват предизвестието от ръководителя на Европейската централна банка Кристин Лагард предишния месец против „ отсрочване “ на отварянето на фонда.

Вицепрезидентът на Комисията Валдис Домбровскис съобщи в сряда, че „ чакаме множеството страни да показват своите проекти към края на април “. Той добави, че „ въпреки скоростта да е значима, с цел да се форсира финансирането на RRF допустимо най-скоро, качеството на финализираните проекти е от първостепенно значение “.

Що се отнася до ратификацията в националните парламенти на законодателството за използване на фонда, четири страни към момента нямат прецизен график: Австрия, Полша, Унгария и Нидерландия. Но Комисията остава уверена, че процесът на ратификация ще завърши, както е планувано до края на юни.

Това не е първият път, в който Льо Мейр подлага на критика схемата на Европейски Съюз. През януари той назова програмата „ прекомерно мудна и комплицирана “.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР