Париж. Ерик Земур, радикалният националист коментатор, официално влезе във френската

...
Париж. Ерик Земур, радикалният националист коментатор, официално влезе във френската
Коментари Харесай

The Times: Десният популист Ерик Земур се кандидатира официално за президент на Франция

Париж. Ерик Земур, радикалният националист коментатор, публично влезе във френската президентска конкуренция във вторник с заричане, че ще „ избави “ Франция, написа The Times .

63-годишният, който има две присъди за разпалване на расова ненавист, публично разгласи кандидатурата си, макар че той стартира импровизирано акцията през лятото, нахлувайки в политическото поле и издигайки се в изследванията на публичното мнение, където съперничи или даже надминава Марин Льо Пен, дългогодишният знаменосец на дясното във Франция.

„ Вече не е време за реформиране на Франция, а за спасяването й. Ето за какво взех решение да се кандидатирам за президент “, сподели Земур във видео, оповестено в обществените мрежи. Озвучавайки главната си тематика, той добави, че доста гласоподаватели „ към този момент не разпознават “ своята страна – намек за смяната, която е претърпяла при имиграцията от мюсюлмански и африкански страни.

Земур се стреми да съживи инерцията на бунтовническата си по-ранна акция, въз основа на турне на най-новата си книга-бестселър „ Франция към момента не е споделила последната си дума “ – диагноза за хипотетичния колапс на Франция под имиграцията, престъпността и левите хрумвания, след което поредност от произшествия накърниха позицията му в анкетите. Миналата седмица стана ясно, че Сара Кнафо, 28-годишната му мениджърка на акцията, се твърди, че е бременна с детето му, а в неделя той отвърна със същото, откакто жена му сподели междинен пръст в Марсилия.

Неговото видео включваше фрагменти на принуждение по улиците на Франция, както и изображения на остарели вести. Французите към този момент не би трябвало да се „ усещат като чужденци в личната си страна “, сподели той. Земур нападна „ политически правилните “, „ елитите “, „ ислямско-левите “ и последователите на „ събудената политика “ (woke-политиката).

Неофициалното влизане на Земур в конкуренцията трансформира акцията, прекатурна дългогодишното съмнение, че Льо Пен ще стигне до балотажа във втория тур, с цел да повтори дуела си с президента Макрон от 2017 година

Льо Пен изобразява Земур като дилетант с по-екстремни хрумвания от нейните. Тя сподели през днешния ден по Sud Radio, че той не е донесъл нищо ново в националистическия лагер и „ част от неговия манифест е изцяло противопоставен на моя: дами, стопанска система, имиграция “. Тя добави: „ Той е полемист. Това не е претендент за президент. Той разделя и разделя хората “.

Габриел Атал, представител на държавното управление, назова Земмур „ Доналд Тръмп на понижена цена “.

Основното влияние на Земур до момента беше да притегли кандидатите на главната консервативна партия, републиканците, към дясното, с цел да възпат последователите си да го поддържат. Партията ще избере своя претендент за априлските избори през почивните дни, като водачите са Мишел Барние, някогашният договарящ за Брекзит от Европейски Съюз, Ксавие Бертран, ръководител на районния съвет на Северна Франция, Валери Пекрес, началник на районния съвет в Париж, и Ерик Чиоти, народен представител от Лазурния бряг.

Макрон остава любимец за продобиване на преизбиране, само че наличието на Земур разкри евентуалния кандидат. Проучванията демонстрират, че Льо Пен и Земур са отбелязали по към 15 % всеки в първия тур, тъкмо пред Бертран, най-хубавият претендент на републиканците. Макрон има постоянни 25 % в желанията за гласоподаване за първия тур.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР