Париж. Държавният глава на Франция Еманюел Макрон нарече британския премиер

...
Париж. Държавният глава на Франция Еманюел Макрон нарече британския премиер
Коментари Харесай

Sky News: Френският президент нарече Джонсън „клоун“, а работата с него – „цирк“

Париж. Държавният глава на Франция Еманюел Макрон назова английския
премиер Борис Джонсън „ смешник “ и съпостави работата с него с „ цирк “, оповестява телевизионния канал Sky News , като се базира на публикация във френския язвителен седмичник Canard Enchaine.

Според изданието Макрон е изрекъл съответните думи по време на визитата си в Хърватия на 24-25 ноември. Телевизионният канал напомня, че визитата стартира няколко часа, откакто 27 мигранти станаха жертви на случай с катурване на лодка във водите край Па дьо Кале. Пресслужбата на английския министър председател заяви на 24 ноември, че Джонсън и Макрон са се договорили да създадат всичко, с цел да спрат незаконното прекачване на мигранти през Ламанша.

„ Проведохме диалог за възрастни, само че преди и след него (Джонсън) ми се струваше неелегантен. Винаги еднакъв цирк. Тъжно е да се види такава велика страна... водена от смешник “, цитира Sky News думите на Макрон съгласно публикацията на Canard Enchaine.
Canard Enchaine е френски язвителен седмичник, прочут със своята проверяваща публицистика. По време на акцията за президентските избори през 2017 година изданието разкри, че брачната половинка на някогашния министър председател Франсоа Фийон е получавала заплащания в продължение на осем години като негов мним парламентарен асистент. Скандалът приключи с развой, вследствие на който Фийон беше приет за отговорен в заграбване на обществени средства и бе наказан на пет години затвор.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР