Паричните преводи от Турция за България са най-скъпите в региона

...
Паричните преводи от Турция за България са най-скъпите в региона
Коментари Харесай

Паричните преводи от Турция за България най-скъпи в Европа и...

Паричните преводи от Турция за България са най-скъпите в района на Европа и Централна Азия, до момента в който тези от Русия за Грузия са най-евтини. Това се показва в отчет на Световната банка, съобщи Българска телеграфна агенция.

Общо за района паричните преводи са намалели с 9,7 % до 56 милиарда $ през 2020 година, когато пандемията от ковид и ниските цени на петрола оказаха доста въздействие върху мигриращите служащи.

Икономическата рецесия от предходната година не бе невиждана, като се имат поради рецесиите от 2009 година и 2015 година, когато паричните преводи в района се намалиха със надлежно 11 % и 15 %.

Почти всички страни в района са отчели понижаване на индикатора, който доста е намален и от мощното поевтиняване на съветската рубла по отношение на щатския $.

За 2021 година се чака паричните преводи да се свият с още 3,2 %, защото се предвижда по-бавно възобновяване на стопанските системи в района.

Средната цена за превод на 200 $ в района леко се е намалила до 6,4 % през четвъртото тримесечие на 2020 година.

Русия остава страната, от която е най-евтино да се изпращат пари в света, като индикаторът се е намалил от 2,1 % до 1 %.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР