Пари при пари отиват – тази стара поговорка се потвърждава

...
Пари при пари отиват – тази стара поговорка се потвърждава
Коментари Харесай

Приходите на Alphabet за Q1: 31 млрд. долара, с 26 процента нагоре

Пари при пари отиват – тази остаряла сентенция се удостоверява от финансовите резултати на колоса Alphabet , които компанията регистрира за първото тримесечие на 2018 година За Q1 2018 шапката на Гугъл записва 31.1 милиарда $ доходи, което е с 26 % повече от същия интервал за предходната година.

Чистата облага на основаната в Маунтин вю, щата Калифорния, компания за интервала е 9.4 милиарда $. За съпоставяне, за Q1 2017 тя е била 5.4 милиарда $.

В изгода на Alphabet е и ново предписание за счетоводството, което на процедура трансформира метода, по който Гугъл регистрира вложенията си в други компании. Сред разноските пък е придобиването от Гугъл на мобилното поделение на НТС и привличането на над 2000 чиновници на тайванската компания. Загадка остават приходите от Nest , защото те не са разкривани откогато Гугъл закупи компанията за умни термостати през 2014 година

„Alphabet се пробва да не изостава по вложения от Amazon, както и да компенсира споделените с производителите на смарт телефони приходи“, разяснява анализаторът Джеймс Кордуел от Atlantic Equities.

Според коментатори, Гугъл продължава да господства както десктоп, по този начин и мобилното търсене и абсурдът към Фейсбук с персоналните данни ще има „много дребен ефект“.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР