Параверлабните жестове, грозната игра и превръщането на политическата игра на

...
Параверлабните жестове, грозната игра и превръщането на политическата игра на
Коментари Харесай

Росен Йорданов видял, че темата с датата на изборите била неприятна за Радев

Параверлабните жестове, грозната игра и превръщането на политическата игра на шахмат в пехливанска битка на тепих разяснява в ефира на bTV психологът Росен Йорданов. Той направи разбор на държанието на главните лица от политическия живот у нас през последните дни в подтекста на консултациите при президента, оповестената от президента Радев дата за првеждането на постоянните парламентарни избори и последвалите реакции от съперниците на президента.
" Нещата станаха доста персонални. В продължение на една година се занимавахме с това да ставаме волни или неволни наблюдаващи на една яростна борба. Тя трябваше да ни бъде показана като шахматен дуел, а ставаше дума за пехливанска война. Търси се следващият тепих ", уточни Йорданов.

Според него в изказването си Радев е показал жестове, които влизат в прорез с тона му. По думите на психолога редица знаци са компрометирали искреността и обективността на посланието му.

" Създаде се усещане, че тематиката е по-скоро неприятна за Радев. Показа ни, че не е уверен, че тематиката е толкоз драговолно, че не е толкоз значима ", счита Йорданов.

Авторитетно, само че нападателно държание пък видя в последвалото изявление на Тома Биков от партия ГЕРБ.

" Биков явно беше доста превъзбуден. Интонацията му варираше от престиж към експанзия. Затова в края леко облиза устата си, което е явен жест на предпочитание за утешение. При Караянчева имаше един глас, който рядко влиза в отзивчивия набор. Тя минава постоянно в експанзия. Този глас е като декларация ", разтълкува психологът.

По време на конфликта сред водача на " ВОЛЯ " Веселин Марешки и президента Румен Радев при консултациите на " Дондуков ", Йорданов е видял " танц на раздразнителност ".

" Марешки се издаваше през интонацията, а президентът си покриваше едната ръка с другата и се опитваше да резервира хладнокръвие ", проучва Йорданов.

Той уточни още, че генерално нараства броят на хората, отвратени от политическото държание, което е блъснало дъното и няма просвета.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР