Парамедици започват работа като шофьори на линейки заради законодателни неуредици.

...
Парамедици започват работа като шофьори на линейки заради законодателни неуредици.
Коментари Харесай

Парамедици стават шофьори заради законодателни неуредици

Парамедици стартират работа като водачи на коли за спешна помощ поради законодателни неуредици. Това съобщи ръководителят на Националната асоциация на работещите в незабавната здравна помощ доктор Десислава Кателиева пред БНР.

Според нея главната причина приключилите за парамедици да не могат да се осъществят е неналичието на щатни написания и одобрени диагностично-терапевтични правила според медицинския стандарт.

Това са все едни пречки, които пречат на парамедика да работи това, на което е теоретичен, изясни доктор Кателиева и уточни, че сега в страната щатните бройки за парамедици в страната са едвам 37.

По тази причина, отивайки в Център за незабавна здравна помощ без щатно разписание, парамедиците могат да получат работа само като водачи и да работят за доста по-ниска заплата.

Д-р Кателиева посочи, че по-сериозният проблем е, че те нямат юридическото право да работят като парамедици, тъй като нямат длъжностна характерност.

Парамедикът има нормативните предпоставки да работи като подобен, само че на процедура няма опция да се осъществя, заключи тя и заключи, че точно сходни спънки могат да накарат хората да се откажат да работят като незабавни медици.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР