Парадоксът, че много често уредите не отчитат замърсяването на въздуха,

...
Парадоксът, че много често уредите не отчитат замърсяването на въздуха,
Коментари Харесай

Граждани ще участват в проверките за чистотата на въздуха в Бургас

Парадоксът, че доста постоянно уредите не регистрират замърсяването на въздуха, което бургазлии усещат, докара до нова самодейност. Освен експерти в инспекциите на мобилните лаборатории ще се включват и жители. Острите задушливи миризми и ароматът на тежки въглеводороди и бензин тревожат хората от години.
Actualno.com потърси за детайлности по казуса шефа на РИОСВ-Бургас инж. Тонка Атанасова:„ Много жители изявяват предпочитание да участват на ревизирате дружно с Регионална инспекция за опазване на околната среда и ние също ги призоваваме да го вършат. Някои от тях изявиха предпочитание идващият път да ни посетят и да обходим дружно, когато има доста сигнали за нечист въздух. През последните месеци във връзка подготовката за зимния сезон, сме пуснали една изключителна заповед, че при приемане на повече от пет сигнала на жители тръгваме с районната лаборатория да измерваме, с цел да забележим индикаторите и жителите да са спокойни. Те усещат миризмите, само че след това схващат, че не е открито замърсяване от уредите . Щом няма открито превишение на нормите, не би трябвало да има влияние върху човешкото здраве “.
Според експертите неналичието на вятър също въздейства на замърсяването . При северозападен вятър или безветрие, миризмите се стелят и доста по-лесно стигат до града.
Оказва се, че от " Лукойл Нефтохим Бургас " АД непрестанно вършат усъвършенстване на пречиствателните съоръжени, само че няма по какъв начин миризмите да бъдат спрени. Община Бургас ще предприеме дейности и ще направи самостоятелни замервания на въздуха, с цел да са спокойни хората, че станциите на Изпълнителната организация по околна среда регистрират вярно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР