(PARA) за четвърта поредна година организират технологичния форум Robotics Strategy

...
(PARA) за четвърта поредна година организират технологичния форум Robotics Strategy
Коментари Харесай

Перспективите пред високите технологии: Robotics Strategy Forum 2022

(PARA) за четвърта поредна година провеждат софтуерния конгрес Robotics Strategy Forum 2022. Събитието ще се организира на 19 и 20 септември (понеделник и вторник) в постройка „ Инкубатор “ на „ София Тех Парк “, където с изключение на да чуят дискусионната част, посетителите ще могат и да видят изложбена част от над 20 щанда с роботи, машини и индустриални нововъведения на компании и организации.
 Rsf11
Събитието ще се организира на 19 и 20 септември (понеделник и вторник) в постройка „ Инкубатор “ на „ София Тех Парк “ , където с изключение на да чуят дискусионната част, посетителите ще могат и да видят изложбена част от над 20 щанда с роботи, машини и индустриални нововъведения на компании и организации.

В рамките на дискусионната част, тази година събитието ще бъде намерено от Министъра на нововъведенията и растежа - Александър Пулев , а лектори ще бъдат мениджъри и ръководители на отдели в компании като “Фесто Производство “, „ Шнайдер Електрик България “, „ ФАНУК България “, Giga Automata, Strypes Group, „ Одело “, „ Теси “ и други. На специфична сесия Лазар Петров от Фонда на фондовет е ще показа тематиката „ “Инвестиции за резистентен стопански напредък “.

Партньори на RSF тази година са ИАНМСП, Фонд на фондовете, направление „ Дигитализация, нововъведения и икономическо развиване “ на град София, Българска стопанска камара (БСК), Фондация „ Америка за България “, Атлантически клуб, Американска комерсиална камара в България, София Тех Парк, BESCO - Българската стартъп асоциация, Фондация „ Приложни проучвания и връзки ”, стратегия TranS4MErs.

Сред медийните сътрудници са Euronews България , DigitalK, SeeNews, Свръхчовекът с Георги Ненов, Wealth Bulgaria, планът Дигитални истории, Инженеринг Ревю, профилирания портал за роботика Robotics-Bulgaria, Инженер.bg, Ел Медиа, ProfiLand, Teacher.bg, Мая Цанева – блогър и публицист.  

В рамките на Ден 1 ще дискутираме кои са трендовете в промишлеността, представим сполучливите образци и изпратим обръщение към страната къде е нейната роля. Ще научим:

Как автоматизацията подкрепя огромни индустриални производства

Какъв вид технологии се ползват в промишлеността

Кои са сполучливите български образци, изграждащи софтуерна кариера – от космонавтика до роботика

Работи ли промишлеността в симбиоза с науката?

 

Накрая на Ден 2 ще може разберете кои са финалистите в Demo day от сезон 1 на PARA Robotics Incubator. Десет екипа ще се изправят пред профилирано жури, с цел да показват какво са основали по време на инкубатора. Инициативата бе подкрепена от Фондация „ Америка за България “, FESTO, Шнайдер Електрик, ФАНУК България, Вангавис, Фонд за финансови вложения към ББР.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР