Paperlike HD има 13,3-инчов екран с резолюция 2200х1650 пикселаPaperlike HD

...
Paperlike HD има 13,3-инчов екран с резолюция 2200х1650 пикселаPaperlike HD
Коментари Харесай

Китайци пускат първия „хартиен” E-Ink монитор

„ Paperlike HD ” има 13,3-инчов екран с резолюция 2200х1650 пиксела

Paperlike HD е предопределен за потребление най-много като спомагателен екран при програмиране и сърфиране в уеб

На пазара се появи първият компютърен екран с екран, изработен по технология E-Ink, която до момента се използваше в четци на е-книги и за други приложения. Новият артикул е дело на китайската компания Dasung Tech.

Според производителя, сходният на хартия екран, изпълнен въз основата на електронни мастила, понижава умората на очите при продължителна работа – както при писане на програмен код, по този начин и при многочасово сърфиране в уеб.

Моделът „ Paperlike HD ” има 13,3-инчов E Ink (Mobius Carta) екран с резолюция 2200х1650 пиксела (плътност 207 точки на инч, ppi). Мониторът се свързва към ноутбук и районен съд чрез USB интерфейс за зареждане и към порт mini HDMI за видеосигнала.

Подобният на хартия екран понижава умората на очите при продължителна работа

Paperlike HD е предопределен за потребление най-много като спомагателен екран, защото отзивчивостта (времето за реакция) на сходен екран не е доста висока, а картината е черно-бяла. Мониторът се доставя с подложка и VESA механизъм за закрепване на стена, а потребителят може да контролира с бутони контраста, режимите и скоростта на възобновяване.

E-Ink мониторът тежи 650 грама и е пълен 7,1 мм. Съвместим е с операционни системи Windows 7 и по-нови версии, macOS от 10.11 до 10.14, Ubuntu 16.04 и iOS. В момента Paperlike HD е наличен за покупки през разнообразни канали, включително в онлайн аукциона eBay на цена от $1130.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР