Папагалите са социални животни. В природата те комуникират на далечни

...
Папагалите са социални животни. В природата те комуникират на далечни
Коментари Харесай

Защо папагалите се бият?

Папагалите са обществени животни. В природата те споделят на далечни дистанции с крясъците си и на близки дистанции най-често посредством езика на тялото. Тези средства за връзка в множеството случаи са задоволителни да избегнат спор. Отглеждани в домашна среда обаче, папагалите биват сложени в неестествени за тях условия, на които реагират друго.

Основна причина папагалите да се бият, е неправилният метод на запознаване на два възрастни папагала. За вярно запознаване би трябвало да извадите двата папагала от клетките им и да ги оставите да се срещнат на място, което нито единият не смята за своя територия. Това може да е обезопасена стая или да ги сложите в две нови кафези една до друга.

Папагалите са териториални животни, по тази причина в случай че просто пуснете новият папагал при остарелия, вторият ще се опита да изгони натрапника. Тъй като остарелият папагал не схваща, че новият няма къде да избяга, той ще продължи да го гони от клетката все по-агресивно.

Папагалите могат съществено да се наранят при тези случаи, по тази причина при всяко запознанство би трябвало да наблюдавате по какъв начин реагират един към различен и да ги разтървете, в случай че се стигне до пердах.

Папагалите се привързват към притежателя си, изключително в случай че той постоянно им обръща внимание, играе с тях отвън клетката и ги храни. Ако притежавате повече от един папагал или неотдавна сте се сдобили с нов член на вашето пернато семейство, има риск един от папагалите да изпитва ревнивост. Най-често това се случва, в случай че стопанинът обръща повече внимание на новия папагал. По-старият ще се почувства отритнат и може да се настрои враждебно към новото си другарче. Затова отделяйте еднообразно време за игри на всеки папагал.

 Защо папагалите се бият?

В природата папагалите са много взискателни по отношение на избор на сътрудник, типично и за хората. Затова не очаквайте, когато съберете женски и мъжки те да се спогодят незабавно. Доста постоянно единият е притеглен към другия, само че вторият просто не го харесва. Това може да докара и до пердах при папагалите, в случай че първият е прекомерно настойчив. Най-често след несъмнено време по-капризният просто се помирява и приема своят сътрудник.

Имайте поради, че даже да сте изпълнили всички рекомендации, както би трябвало, папагалите ви към момента може да се бият. Както при хората, по този начин и при папагалите всеки субект си има личен темперамент и от време на време има непреодолими разлики.

В подобен случай разделете побойниците в две обособени кафези, само че продължавайте да държите клетките в една стая. Има възможност след време да свикнат един с различен.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР