Папагалите са очарователни домашни любимци, които определено могат да изпълнят

...
Папагалите са очарователни домашни любимци, които определено могат да изпълнят
Коментари Харесай

Важни съвети при отглеждане на папагал

Папагалите са очарователни домашни любимци, които несъмнено могат да изпълнят живота ни с хубост, многообразие, звук и смях.

Безкрайно интелигентни животни, правилни и любвеобилни другари, те внасят оня извънредно нужен колорит в другояче сивото ни всекидневие, който прави всеки ден друг, занимателен и много чалнат.

Като част от фамилията, те изискват грижи и внимание, а в подмяна дават същото. Ако, пък, си вземете и любим, който може да приказва, ще сте най-големите щастливци.

Ето какво включват грижите за папагал. Запознайте се с развъждането на папагал, с цел да се радвате по-дълго на своята птица и тя също да радва вас!

Преди да си вземете папагал за домакински любим, знайте, че тишината в дома ви ще изчезне. Тези птици обичат вниманието, обичат да разхвърлят, да летят напред-назад, да основават един сладостен безпорядък към себе си. Подгответе се за ранно ставане, пера и една чаровна блъсканица, която ще стане част от вашето всекидневие.

Що се отнася до мястото на клетката, единственото изискване е да не я поставяте в кухнята, тъй като изпаренията от другите препарати за разчистване и от ястията, които приготвяте, няма да се отразят добре на птицата.

Иначе, най-хубавото място за слагане на клетката е на място с естествена стайна температура. Така и вие, и папагалът ще се чувствате удобно. Преценете къде бихте се чувствали най-добре, знаейки, че любимецът ви също е там.

Обърнете внимание на храната на папагала и разнообразявайте менюто му. Освен специфичните семена за пернати другари, които ще откриете в зоомагазина, папагалите обичат да си хапват зеленчуци, плодове, ядки, бобови и зърнени храни, тъй че може да му измисляте ужасно меню всеки ден. Никога обаче не давайте на любимеца си прекомерно солени или сладки артикули, шоколад, алкохол, кофеин и авокадо!

Ако имате задоволително свободно време, пробвайте да научите папагала си да приказва. Трябва да деянията самообладание, тъй като този развой е нескончаем. Тези птици запомнят и повтарят това, което чуват най-често, тъй че повтаряйки къси изречения от по 2-3 думи. Упражнявай се към 15 минути всеки ден, не повече, с цел да не го изморите.

Следете здравето на папагала си. Най-важни за него са клюнът, перата и ноктите. Щом ноктите станат прекомерно огромни, го заведете при ветеринар, с цел да ги изреже, не го правете сами, тъй като има възможност да нараните птицата. Относно перата и клюна, в случай че забележите някакви промени в тях, би трябвало да реагирате незабавно, защото множеството заболявания при папагалите засягат точно тези елементи от тялото му.

 Отглеждайте папагали инфромирано

Поддържайте висока хигиена на клетката му. Почиствайте я на всеки 2 дни, изхвърляйки всички останали късчета от храна. Може да дезинфектирате с препарат, който би трябвало да не вреди на птици, тъй че го купете от профилиран зоомагазин.

Щом почистите клетката, върнете играчките на папагала вътре, само че сменяйки местата им. Тези птици обичат да разузнават, впускайки се в завършения, тъй че вашият любим ще бъде благополучен, в случай че вижда многообразие и изненада.

За да бъде здрав и благополучен, папагалът ви би трябвало постоянно да посещава своя доктор. Намерете експерт, на който може да се доверите и не пропускайте прегледите. Това е от главно значение за здравето на вашата птица.

Имайте поради при развъждането на папагал, че тази птица е сензитивен тип, който се усеща най-добре в компанията на други от типа си. Хубаво ще бъде да си вземете двойка папагали, наслаждавайки се на техния взаимен живот, от който нямат срещу да създадат част и вас.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР