Папа Франциск сравни войната в Украйна с нацистка операция, проведена

...
Папа Франциск сравни войната в Украйна с нацистка операция, проведена
Коментари Харесай

Папата сравни страданията на украинците с тези на жертвите от нацисткия режим

Папа Франциск съпостави войната в Украйна с нацистка интервенция, извършена през първите години на Втората международна война, при която са починали към два милиона души, предимно евреи, съобщи Ройтерс.

По време на седмичната си обща аудиенция светият отец беседва с полски поклонници и означи, че католическият университет в Люблин, Полша, наскоро е уважил жертвите на интервенция " Райнхард ".

Това е кодовото име на секретна интервенция в част от окупирана Полша, наричана от германците зона на  " генералното ръководство ". Въпросната зона включва и територии, които попадат в днешна Украйна.

" Нека споменът за това извънредно събитие да разсъни планове и дейности за мир измежду всички ", сподели Франциск и назова интервенцията " изтребване ".

" И тази история в този момент се повтаря. Виждаме по какъв начин това се случва в Украйна ", допълни светият отец. 

Русия назовава нашествието си в Украйна " специфична военна интервенция ", за " денацификация " на страната и за премахване на националистите, които счита за рискови, отбелязва Ройтерс. Украйна и съдружниците ѝ упрекват Москва, че води непровокирана война за присвояване на територии.

Откакто стартира нашествието, папа Франциск става все по-силен в неоправдателните си мнения за съветските дейности.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР