Папа Франциск призова за прекратяване на конфликта в Сирия и

...
Папа Франциск призова за прекратяване на конфликта в Сирия и
Коментари Харесай

Папа Франциск отправи молитви за Сирия и призова за прекратяване на конфликта

Папа Франциск прикани за " преустановяване на спора " в Сирия и за " възобновяване обществената тъкан " на страната.

" Подновявам откровения си апел към враждуващите страни да покажат признаци на благосклонност, тъй че да се появи искрата на вяра за изтощеното население ", прикани папа Франциск в обичайна си неделна проповед на площад " Свети Петър " във Ватикана.

Той насочи молебствия за Сирия, отбелязвайки, че към този момент е минало едно десетилетие от началото на кървавия спор:

Тази война " аргументи най-сериозното филантропично злополучие на нашето време, с незнаен брой убити и ранени, милиони бежанци, хиляди изчезнали, опустошение и принуждение от всевъзможен тип, голямо страдалчество за цялото население, изключително за най-уязвимите, в това число деца, дами и възрастни хора ".

Франциск изрази вяра за " уверено и възобновено ангажиране " от страна на интернационалната общественост за това " щом спре спорът, обществената тъкан да бъде поправена, с цел да започва реконструкцията и икономическото възобновяване " на Сирия.

Общият брой на жертвите при гражданската война в Сирия доближи 388 652, заяви Сирийската обсерватория за човешки права.

Почти 120 хиляди от тях са били цивилни жители, а над 22 хиляди - деца.

Войната принуди над половината от популацията на страната да напусне домовете си, а към 200 хиляди души са в неопределеност, показва организацията.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР