Папа Франциск призова за международен ден на молитва за мир“

...
Папа Франциск призова за международен ден на молитва за мир“
Коментари Харесай

Папата призова за „молитва за мир“ заради Украйна

Папа Франциск прикани за интернационален ден на „ молитва за мир “ на 26 януари за завършек на рецесията в Украйна, заявявайки, че напрежението заплашва сигурността на Европа и носи рис от големи последствия.

Главата на Римокатолическата черква насочи апел за разговор за усмиряване на рецесията по време на седмичното си послание и благословия към поклонници и туристи на площад „ Свети Петър “, съобщи „ Ройтерс “.

Топ дипломатите на Съединени американски щати и Русия не съумяха да създадат сериозен пробив в договарянията за разрешаване на разногласието към Украйна в края на предходната седмица, макар че се съгласиха да продължат договарянията. В неделя Англия упрекна Русия, че се стреми да издигне проруски водач в Украйна.

„ Следя със угриженост възходящото напрежение, което заплашва да нанесе нов удар по мира в Украйна и да сложи под подозрение сигурността на Европа “, сподели папа Франциск. Той прикани „ всички хора с благосклонност “ да се молят в идната сряда за това всички политически начинания „ да бъдат в работа на човешкото приятелство “, а не на партийни ползи.

В петък държавният секретар на Съединени американски щати, Антъни Блинкън, се срещна с съветския външен министър Сергей Лавров и предизвести за „ бърз и сериозен “ отговор, в случай че Русия нахлуе в Украйна след откритото преди месеци скупчване на войски покрай границата с ръководената от Владимир Зеленски страна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР