Папа Франциск призова световните лидери да осигурят неограничен достъп до

...
Папа Франциск призова световните лидери да осигурят неограничен достъп до
Коментари Харесай

Папата настоява всички хора да имат достъп до ваксина

Папа Франциск прикани международните водачи да обезпечат безграничен достъп до имунизациите против ковид за всички . В послание за Коледа, понтификът предизвести да не се слагат " стени " за лекуване, оповестява БиБиСи.

Зради пандемията, тази година посланието Urbi et Orbi не е от балкона на базиликата " Свети Петър " пред големи тълпи, както е традицията. Вместо това папата приказва от кабината в една стая във Ватикана.

Предупреждението на папа Франциск идва на фона на опасения, че по-богатите страни купуват непропорционални дози ваксини в ущърб на по-бедните .

" Нека Божият Син да обнови в политическите и държавни водачи дух на интернационално съдействие , като се стартира от опазването на здравето, тъй че на всички да бъде обезпечен достъп до ваксини и лекуване ", сподели той.

" Изправени пред предизвикателство, което не познава граници, не можем да издигаме стени. Всички сме в една лодка. " Папата сподели, че последствията от здравната рецесия демонстрират, че нуждата от световно единение е по-голяма от всеки път .

" В този миг от историята, белязан от екологичната рецесия и сериозните стопански и обществени несъответствия, в допълнение влошени от пандемията с ковид, за нас е още по-важно да се признаем за братя и сестри. "

Понтификът прикани за благотворителност и поддръжка за жертвите на пандемията , като посочи дами, подложени на домашно принуждение по време на блокадите.

Обръщайки се към други проблеми в света, папата прикани за мир и помиряване в Сирия, Йемен, Либия, Нагорни Карабах, Южен Судан, Нигерия, Камерун и Ирак .

Той би трябвало да посети Ирак през март, което би било първото сходно пътешестване до раздраната от война страна от понтифик.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР