Папа Франциск порица днес културата на удобството, която води до

...
Папа Франциск порица днес културата на удобството, която води до
Коментари Харесай

Папа Франциск осъди културата на удобството

Папа Франциск порица през днешния ден " културата на удобството ", която води до равнодушие към ориста на миграцията по света и бежанската рецесия, предадоха АП и ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

На отслужената от него литургия във връзка Световния ден на мигрантите и бежанците папата сподели, че " ние не трябва да бъде безразлични към нещастието на старите и новите форми на бедност, на безрадостната изолираност, оскърбления и дискриминация " към тези, които " не принадлежат на нашата група ". Франциск жигосах лицемерието в международната оръжейна търговия. Според думите му множеството оръжия, разпалили войни, са създадени и продадени в други региони, които след това не желаят да одобряват бежанците, появили се от тези спорове.

Главата на Римокатолическата черква акцентира, че християните имат " нравствения дълг " да оказват помощ на мигранти, бежанци и други изпаднали в неволя хора. " Бог е изключително угрижен за чужденците, вдовиците и сираците, тъй като те са безправни, изолирани и маргинализирани ", сподели той. " Има една истина, която боли: Този свят става все по-елитарен и нечовечен по отношение на низвергнатите ". Самият Франциск е потомък на италиански имигранти в Аржентина.

На литургията на площад " Свети Петър " участваха мигранти и бежанци от спорове на разнообразни места по света. След литургията бе открита бронзова статуя, изобразяваща мигранти, скупчени в лодка. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР