Папа Франциск подкрепи отказа от --> за коронавирусна ваксина с

...
Папа Франциск подкрепи отказа от --> за коронавирусна ваксина с
Коментари Харесай

Папата подкрепи отпадането на патентите за ваксините

Папа Франциск поддържа отхвърли от --> за коронавирусна ваксина за увеличение на предлагането в по-бедните страни във видео известие към концерта " Vax Live ".

Главата на Римо-католическата черква поддържа „ универсалния достъп до ваксини и краткотрайното прекъсване на правата на интелектуална благосъстоятелност “ в запис, изработен на родния му испански.

Франциск, който неведнъж е приказвал за нуждата от шерване на ваксини, осъди " вируса на индивидуализма ", който " ни прави безразлични към страданията на другите ".

„ Вариант на този вирус е затвореният шовинизъм, който предотвратява, да вземем за пример, интернационализъм на имунизациите “, сподели той. " Друг вид е, когато слагаме законите на пазара или интелектуалната благосъстоятелност над законите на любовта и здравето на човечеството. "

Коментарите му идват, откакто Съединените щати оповестиха изненадващата си поддръжка за световен отвод от патентна отбрана за имунизациите Covid-1, а някои европейски водачи като председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен и немската канцлерка Ангела Меркел показаха запаси къмв концепцията.

На хода се опълчват гневно огромните производители на медикаменти, защото съгласно тях това би основало казус, който може да заплаши бъдещите нововъведения и упорстват, че този ход няма да форсира производството.

Британският принц Хари и поп звезди като Дженифър Лопес са измежду участниците във „ Vax Live: The Concert To Reunite The World “, с цел да упорстват за по-бързи и по-справедливи световни имунизации.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР