Папа Франциск осъди използването на мигрантите за политически цели в

...
Папа Франциск осъди използването на мигрантите за политически цели в
Коментари Харесай

Папата: Спрете да използвате мигрантите за политически цели

Папа Франциск осъди потреблението на мигрантите за политически цели в неделя по време на посещаване на гръцкия остров Лесбос, като изрази страдание, че Европа е навлязла в " епоха на стени и бодлива тел ". Това съобщи Ройтерс.

Франциск, който трябваше да бъде закаран напряко на подиума, вместо това се разноски из лагера, като спря да поздрави десетки бежанци. Той съобщи, че " малко се е трансформирало по въпроса за миграцията " от последното му посещаване преди пет години.

Папата укори тези, които употребяват миграционната рецесия за политически цели.

" Лесно е да се възбужда публичното мнение, като се внушава боязън от другите ", сподели той и добави, че хората, които са настроени против имигрантите,  " не приказват със същата гняв " за употребата на бедните, войните и оръжейната промишленост.

" Трябва да се нападат аргументите на място, а не бедните хора, които заплащат следствията и даже се употребяват за политическа агитация ", счита Франциск.

Средиземно море, където хиляди хора са починали, пробвайки се да преминат от Северна Африка към Европа, към момента е  " тъмно гробище без надгробни камъни ", по думите на главата на Римокатолическата черква.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР