Папа Франциск, който е на посещение в Швейцария, призова днес

...
Папа Франциск, който е на посещение в Швейцария, призова днес
Коментари Харесай

Папата призова християнските църкви по света към единение

Папа Франциск, който е на посещаване в Швейцария, прикани през днешния ден международните християнски църкви макар разликите си да работят дружно за превъзмогване на раздялите в света, съобщи ДПА.

"Скъпи братя и сестри, пожелах да дойда тук като поддръжник в търсене на единение и мир ", сподели той пред Световния съвет на църквите в Женева, който тази година отбелязва 70 години от основаването си.

ССЦ включва 350 християнски църкви, в това число православни, англикански и протестантски, само че не и самата Римокатолическа черква, на която папата е глава. Католиците обаче споделят дълготрайната цел на ССЦ за единение на християнските църкви - идея, известна като екуменизъм.

"Нашите разлики не би трябвало да служат за опрощение - сподели Франциск в проповедта си. - Нашият свят, раздиран от прекалено много разлики, които засягат най-уязвимите, ни зове към единение. "

Генералният секретар на ССЦ Олаф Фиксе Твайт приветства папата, като сподели, че "това е ден, за който мнозина по целия свят са копнели и са се молили ".

По време на еднодневното си посещаване тук папата ще отслужи меса в женевския конгресен център Палекспо пред към 40 000 души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР