Папа Франциск, който е голям защитник на ваксинацията с цел

...
Папа Франциск, който е голям защитник на ваксинацията с цел
Коментари Харесай

Папа Франциск бори COVID-19 с молитви

Папа Франциск, който е огромен бранител на имунизацията за въздържане на коронавирусната болест, сложи началото през днешния ден на маратон от молебствия, с които да бъде измолен Бог да постави завършек на пандемията, предадоха международните организации.

Всеки ден от месеца ще има молитва за друга категория хора, наранени от пандемията. Сред тях ще са здравните служащи, бездомниците, бедните, хората в стопански усложнения, тези, които не са могли да се сбогуват с умиращите си близки и други По традиция католиците посвещават месец май на молебствия към Богородицата, прецизира Българска телеграфна агенция.

В първата молитва от цикъла през днешния ден папата прикани в базиликата Свети Петър във Ватикана за завършек на това мъчно тестване и за завръщане на хоризонтите на вярата и на мира. Той насочи молба към Богородицата да допре съвестта на хората, тъй че големите суми, изхарчени за увеличение и рационализиране на въоръженията, да бъдат предопределени вместо това за поощряване на съответни научни проучвания за предварителна защита на сходни здравни произшествия в бъдеще.

В молитвения маратон ще се включат католици от 30 храма по света, които са отдадени на Богородицата, като да вземем за пример храма на Богородица от Гуадалупе в Мексико или базиликата на Богородица от Фатима в Португалия. Днес Франциск благослови 30 броеници, които ще бъдат изпратени в 30-те светилища, участващи в самодейността.

Всеки ден молитвите ще бъдат предавани по малкия екран или по интернет в 18 ч. централноевропейско време. Маратонът ще завърши в края на месеца с църковна работа на папата във Ватиканските градини.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР