„Папа Франциск каза няколко неща, когато се срещнахме. Първото беше,

...
„Папа Франциск каза няколко неща, когато се срещнахме. Първото беше,
Коментари Харесай

Петков от Рим: Папата благослови работата ни и каза, че пътят е правилен

„ Папа Франциск сподели няколко неща, когато се срещнахме. Първото беше, че корупцията е болест и че има вяра, че младите политици са единственият метод тя да се изтръгне. Той ми сподели „ Тя е на всички места. Знам, че е и във вашата страна. Поздравявам държавното управление Ви, че главната му цел е изтръгването й ". Той благослови работата ни и сподели, че пътят е правилен”. Това сподели след срещата си с папа Франциск министър председателят на България Кирил Петков.

Главата на Римокатолическата черква е отправил още няколко рекомендации към министър-председателя.

"В момента имаме невиждана международна рецесия. Папата ми сподели, че е доста значимо да се срещаме с хората, да им разбираем, че вършим всичко допустимо, само че има стопански фактори, които не са функционалност единствено на държавното управление. Друго, което ясно ме посъветва, бе че в случай че се борим по едно и също време с най-корумпираните в България и с вражеските сили от непознати страни, двете борби ще се водят доста мъчно ", разясни той.

Премиерът съобщи, че би се радвал, в случай че Румен Радев в действителност свика КСНС.

"Минаха 6 месеца от последното такова събиране. Много неща се случиха. Имаше диалози оферти, международни водачи, които демонстрираха собствен метод за решение на тематиката. Няма по-добър формат от това да седнем на една маса, да обобщим какво се е случило и какви стъпки да създадем дружно за в бъдеще”, изясни Петков.

Петков разясни, че двамата с папата не са обсъждали тематиката за предоставяне на зелена светлина за договарянията със Северна Македония за участие в Европейски Съюз.

"Много е значимо да имаме общ метод по тематиката със Северна Македония. Имаме огромен консенсус и с част от опозиционните партии. Имаме ясни червени линии - като тематиката за корупцията ", разяснява още министър председателят.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР