Папа Франциск изрази на 18 април в своята традиционна неделна

...
Папа Франциск изрази на 18 април в своята традиционна неделна
Коментари Харесай

Папа Франциск за военните действия в Украйна

Папа Франциск изрази на 18 април в своята обичайната неделна молитва " безпокойствие " във връзка със " усилването на военните дейности " в Украйна. Агенцията напомня обвиняванията против Русия, че е разположила десетки хиляди бойци край границата си с Украйна и в анексирания през 2014 година полуостров Крим, и възобновените неотдавна боеве в района на спора, съвсем стихнали след сключването на помирение предишното лято.

" Следя с живо безпокойствие събитията в няколко района от Източна Украйна, където през последните месеци се множат нарушавания на примирието. Силно се надявам да бъде избегнато усилване на напрежението и в противен случай, да бъдат направени жестове, които да усилят взаимното доверие и да насърчат помиряването и мира, толкоз нужни и мечтани. Трябва също да вземем драговолно филантропичната обстановка, засягаща популацията, на което показвам своята взаимност ", сподели Папата.

Повечето християни в Украйна са православни, само че в западните райони, покрай Полша, има и огромен дял католици от източния ритуал.

Римският първосвещеник приказва през днешния ден от прозореца на Апостолическия замък откакто от 21 март неделните му молебствия бяха предавани от неговата библиотека поради антивирусните рестрикции. " Сърдечен привет на всички вас, римляни и поклонници от Бразилия, Полша, Испания. Ще споделя нещо с вас: площадът ми липсваше. Когато се постанова да се апелирам в библиотеката, не съм удовлетворен. Благодаря на Бога, благодаря ви за наличието и искам на всички ви хубава неделя! ", сподели Папата пред събралите се на площада богомолци.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР