Папа Франциск и Дарио Вигано през 2017 г. Завеждащият връзките

...
Папа Франциск и Дарио Вигано през 2017 г. Завеждащият връзките
Коментари Харесай

PR-ът на Ватикана подаде оставка по искане на папата след скандал с писмо


Папа Франциск и Дарио Вигано през 2017 година

Завеждащият връзките с обществеността във Ватикана, монсиньор Дарио Вигано, който се забърка в скандал поради писмо, подаде оставка, съобщи Ройтерс, като се базира на известие на Ватикана.

В късото изказване се показва, че папа Франциск е приел оставката на Вигано. Източник от Светия трон обаче съобщи, че на италианския прелат е било казано да си я подаде, което значи, че той е бил уволнен, отбелязва Ройтерс.

55-годишният Вигано, публично префект на Секретариата за връзките с обществеността, бе подложен на остри рецензии за това, че е заличил част от фотография на писмо от някогашния папа Бенедикт и седмица преди в събота да разгласява целия текст на документа, го е цитирал изборно.

Този епизод хвърля сянка върху Ватикана и съставлява пиар крушение, в частност тъй като по-рано тази година папата написа документ за заплахата от " подправените вести ", отбелязва Ройтерс.

Писмото трябвало да остане поверително, само че на 12 март Вигано чел определени от него пасажи по време на презентацията на издадена от Ватикана поредност от 11 книги за теологията на папа Франциск.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР