Папа Франциск бе апострофиран днес от възрастен гръцки свещеник, когато

...
Папа Франциск бе апострофиран днес от възрастен гръцки свещеник, когато
Коментари Харесай

Арастуваха гръцки свещеник след възгласи срещу Франциск: Папа, ти си еретик

Папа Франциск бе апострофиран през днешния ден от възрастен гръцки духовник, когато дойде за среща с главата на Гръцката православна черква, оповестяват международните медии. " Папа, ти си разколник " извика възрастният мъж с дълга бяла брада, който носеше расо и калимявка. Свещеникът бе отведен от полицията.

Свидетели споделиха, че той е извикал тези думи на гръцки език задоволително мощно, с цел да ги чуе папата.
Асошиейтед прес показва, че този случай е доказателство за продължаващото съмнение сред някои православни и католици, предава " Труд ".

Главата на Римокатолическата черква дойде през днешния ден в Гърция на тридневно посещаване. Местната католическа общественост се надява, че визитата ще спомогне за доближаване сред Източната и Западната черква.
свързани новини2636преди 7 часа
Християнството се разделя на католицизъм и православие през 1054 година посредством акт, прочут като Великата схизма, и в продължение на епохи връзките сред църквите са сложни.

В опит да преодолее разкола през 2001 година Йоан Павел Втори стана първият папа, посетил в миналото Гърция. Неговият апел тогава за амнистия за историческите неточности, осъществени от католици по отношение на православни, оказа помощ за топене на връзките.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР