Пънкгрупата Pussy Riot качи в YouTube като осмомартенски поздрав новата

...
Пънкгрупата Pussy Riot качи в YouTube като осмомартенски поздрав новата
Коментари Харесай

Осмомартенски привет от Pussy Riot

Пънкгрупата Pussy Riot качи в YouTube като осмомартенски привет новата си ария „ Сексист “, заяви американското издание Rolling Stone. Във видеоклипа героините са атакувани от свинеподобни мъже-насилници, които си получават заслуженото. Те си отмъщават, като санкционират и употребяват вместо мебели „ сексистките прасета “, които са ги нападнали. Заедно с Pussy Riot взе участие и рап певицата Хофманита.

„ Това е нашият празничен привет за всички и феминистки манифест по случай 8 март “, споделят от групата. „ Почит към хилядолетната история на патриархалното общество, в които е ставало противоположното - дамите и куиър-хората са били обективирани и изпазвани като мебели. “ Според тях видеото не съдържа апели за унизително отношение към мъжете: " По време на фотосите нито един артист, играл ролята на сексистко прасе, не е потърпевш, всички дейности са осъществени по взаимно единодушие. "  

Надя Толоконникова, която е сценарист и режисьор на видеото, споделя, че е написала текста на „ Сексист “, откакто е гледала документалния филм „ Добре пристигнали в Чечня “ за изтезанията, преследванията и убийствата на LGBTQ+ хора в казказката република. Особено я поразила историята с куиър момичето, което щеше да бъде изнасилено от личния си чичо. „ Оттук пристигна и избликът на експанзия в текста - бях изпълнена с яд към високопоставените брадати чичовци, които оправдават насилието над децата си с традициионните полезности. И по това време не ми излизаше от главата, че един от мой прочут, рапър, сякаш вменяем, римува „ принуждение “ с „ на стиле “ в позитивен смисъл. 

Pussy Riot have released a new song, “Sexist, ” which will appear on their upcoming `Panic Attack` EP.
— Rolling Stone (@RollingStone)
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР