Паниката завладя Пловдив, след като два поредни труса разтърсиха града.

...
Паниката завладя Пловдив, след като два поредни труса разтърсиха града.
Коментари Харесай

Паника в Пловдив. Всички са на улицата

Паниката завладя Пловдив, откакто два следващи труса раздрусаха града. Първият - в 15:26 часа, бе 4,8 по Рихтер с епицентър на 17 километра югоизточно от Пловдив и на 3 километра североизточно от Асеновград. Второто земетресение бе усетено в 16:07 ч. То бе на 15 км от Пловдив, магнитудът му бе 2,9 по Рихтер.  

-->
Земетресението е усетено в цяла България. Уплашени от трусовете, пловдивчани всеобщо излязоха по улиците. Училища в Пловдив прекратиха занятия. Тепърва ще се взема решение дали на следващия ден ще бъде образователен ден.



Все едно удари бомба, плочките полетяха нагоре, съобщи пловдивчанин, който е бил по същото време в едно от фамозните заведения на „ Тракия “, написа Марица.

Сега управата оглежда дали има вреди с изключение на разместените плочки. „ Беше извънредно, в действителност първоначално помислихме, че гърми бомба “, добави негов другар.

Половинката му, която по същото време работила от вкъщи, удостовери, че първо се е чул екот като при бомба. Едва след секунди блокът им в „ Тракия “ се е разлюлял мощно.

„ Беше малко, само че на седмия етаж в панелката се усети мощно и изпитах необикновен смут. На пръв взор не намирам вреди по жилището “, показа дамата.

Бургаски предприемач се оказа в епицентъра на труса в Пловдив. Той пожела анонимност, само че описа какъв потрес са изживели дружно със брачната половинка си, които са били на хотел в Града под тепетата, написа Флагман бг.

„ Бяхме със брачната половинка ми в хотела. Тя остана в рецепцията, а аз се качих в стаята. Влизайки, усетих по какъв начин всичко стартира да се клати. Беше доста мощно, за първи път чувствам сходно нещо.

Хукнах надолу по стълбите към жена ми и личния състав. Настана огромна суматоха. Евакуираха хотела, всички – чиновници и посетители, излязохме на улицата. Хората от околните магазини също бяха извън “, споделя предприемачът.

Хотелът се намира в региона на един от моловете в Пловдив. Съпругата му е предложила да се скрият в комерсиалния център, защото е с железна структура.

„ Бяхме на първия етаж, а го усетихме толкоз мощно, въобразявам си какво е било по високите етажи. Много се изплашихме “, споделя още 50-годишният бургазлия.

Пловдивчанка, която също е в потрес от мощното земетресение, описа, че  живее на втория етаж и когато е почнал трусът, си е била вкъщи.

„ Усети се доста мощно, котката ми стартира под паника да бяга, полилеите се разклатиха. Едва хванах котката и застанах под вратата. Продължи малко, само че беше ужасно “, споделя Мария.

Стотици пловдивчани се изтеглиха от жилищни и административни здания след мощното земетресение, което удави Пловдивска област.

Живеещи в 22-етажните блокове в „ Изгрев “ описват, че са усетили земетресението извънредно мощно.

В някои жилища са падали предмети, само че няма мощни провали, осведоми TrafficNews.bg.

Служители на административни здания също се изтеглиха – измежду тях всички работели в Община Пловдив и администрацията на общините в района. Навън излязоха и работещите в корпоративни офиси и здания - Водната палата, Областна дирекция " Земеделие ", клонове на банки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР