Пандемията, в която се намира целият свят, накара много хора

Пандемията, в която се намира целият свят, накара много хора ...

4 грешки при домашните тренировки.


Пандемията, в която се намира целият свят, накара много хора да останат вкъщи задълго. Това крие риск от заседяване, обездвижване, напълняване и повишен риск от поява на заболявания, като диабет, сърдечносъдови проблеми, болки в ставите и много други неприятни симптоми. Ето защо, много хора предпочитат да тренират вкъщи, за да поддържат здравето и тялото си в добро състояние.

Тренировките и упражненията вкъщи са прекрасни, но са нож с две остриета. Когато тренирате сами, съществува риск от допускане на грешки, които не само биха могли да направят тренировката ви неефективна, но и да създадат условия за травми, когато не ви наблюдава треньор.

Кои са най-често допусканите грешки при тренировките вкъщи?

Ако сте натрупали килограми вкъщи и се чувствате обездвижени, една от най-честите грешки, които можете да допуснете е да се пресилите в стремежа си да върнете добрата си форма. Така рискувате да се нараните или да доведете тялото си до крайно изтощение, което влияе силно негативно върху нормалните метаболитни процеси.

Ако започнете да изпитвате болки в ставите, това е знак, че се претоварвате. Важно е да спрете да правите това, което предизвиква болките и да преосмислите темпото си, интензитета на упражненията, както и тяхната честота. Важно е също да помислите добре дали изобщо да продължавате с този тип упражнения или е по-добре да смените вида тренировка.

Не се натоварвате достатъчно

Другата крайност също не ви носи ползи. Ако правите прекалено леки упражнения или ги изпълнявате в рамките само на няколко минути с недостатъчно повторения, това няма да повлияе положително на тялото ви. Ако сте непостоянни и правите упражнения само от време на време също не е добра стратегия. Резултатите, които искате да постигнете вероятно няма да бъдат достигнати.

По публикацията работи:

Източник: dnes.bg