Пандемията се намира във фаза след своя връх и стадий

...
Пандемията се намира във фаза след своя връх и стадий
Коментари Харесай

Доц. Мангъров: Пандемията се намира в стадий на постепенно затихване

Пандемията се намира във фаза след своя връх и етап на последователно затихване. Това разяснява доцент Атанас Мангъров, шеф на Коронавирус клиниката към Инфекциозна болница.

По думите му въпреки всичко може да има още 1-2 по-малки талази в идващите седмици.

“Мерките не водят до понижаване на случаите, а има хора в лечебните заведения, тъй като имаме зараза. Вирусът ще продължава да се върти, до момента в който не мине през една сериозна маса от популацията без значение от това съблюдаваме или не рестриктивните мерки “, сподели още инфекционистът.

Доц. Мангъров съобщи и че се е върнал към отговорностите си на доктор, откакто не съумя да влезе в Народното събрание.

" Моята цел не е да съм политик. Смешно е аз да съм политик, аз съм доктор. Не можа да доближи до съзнанието на хората главната теза, която се пробвах да развия още преди да стартира предизборната акция, че тези ограничения са непотребни, че би трябвало да се върнем по-скоро към естествения темп на живот “, изясни Мангъров.

Той разяснява и статистиката за общата смъртност.

„ Миналата година са умряли 125 хиляди, което е с 16 хиляди повече, в сравнение с предходната - 2019 година От тези 16 хиляди към 7 хиляди са с Коронавирус, останалите 9 хиляди са умряли от неразборията, която се случи”, счита инфекционистът.

Той още веднъж подлага на критика членовете на Националния действен щаб, като съобщи, че отпред е трябвало да бъдат епидемиолози: „ Можеше това да е проф. Мира Кожухарова, към нея има няколко души, които имат опит със справяне с този вид епидемии. Епидемията от свински грип, морбили, все неща, които са минали през ръцете на тези хора “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР