Пандемията провокира серия събития, които доведоха до глобален недостиг на

...
Пандемията провокира серия събития, които доведоха до глобален недостиг на
Коментари Харесай

Съюз на САЩ и ЕС ще бори недостига на чипове


Пандемията предизвика серия събития, които доведоха до световен дефицит на чипове
(снимка: CC0 Public Domain)

Производството на повече компютърни чипове в Европейски Съюз и Съединени американски щати ще бъде един от основните фокуси на нов софтуерен съюз сред двете Европа и Америка. Съветът по търговия и технологии (TTC) бе оголен след диалози сред еврокомисаря Маргрете Вестагер и американския президент Джо Байдън. Групата ще се стреми и да откри общи стандарти за някои нововъзникващи технологии като изкуствения разсъдък.

И двете страни са обезпокоени от като софтуерна суперсила. Изявлението на срещата на върха включва заричане за създаване на „ партньорство сред Европейски Съюз и Съединени американски щати за ребалансиране на световните вериги за доставки на полупроводници ”, заяви.
още по тематиката
Пандемията предизвика серия събития, които доведоха до световен дефицит на чипове., като се стартира от компютърните технологии и се стигне до колите и домакинските електроуреди.

Индустриалните анализатори са на мнение, че дефицитът ще продължи докъм 2022 година Миналия месец президентът на IBM Джим Уайтхърст съобщи, че дефицитът може да продължи още две години.

Европейски Съюз има упоритостта да усили каузи си на световния пазар за произвеждане на чипове от 10% на 20%. За задачата ще бъдат вложени към 150 милиарда $. за поддръжка за вътрешното произвеждане на чипове.

Новият съюз ще включва и работни групи по:

Освен разглеждане на съдействието и стандартите в тези няколко области, групите ще оценят и „ злоупотребата с технологии, застрашаваща сигурността и правата на индивида ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР