Пандемията промени начина ни на работа, може би завинаги. Много

...
Пандемията промени начина ни на работа, може би завинаги. Много
Коментари Харесай

13 добре платени дистанционни професии

Пандемията промени метода ни на работа, може би вечно. Много огромни компании декларират, че отдалечената работа ще продължи да е главен техен модел, за позициите които го разрешават, даже и след приключването на пандемията. Всичко това дава същински взрив на виртуалните работни места. Сега ще прегледам някои от позициите, които се радват на релативно положително възнаграждение.

Развитието на технологиите през последното десетилетие направи допустимо денонощното поддържане на връзка. Голяма част от фзическите работни пространства бяха на път да станат непотребни. Разпространението на Covid-19 обаче катализира този развой и принуди фирмите да преминат по-бързо към отдалечена работа. Последните няколко месеца направиха множеството от нас добре осведомени с изкуството да работим от у дома и да се оправяме добре. Тъй като може да стоим надалеч от физическите работни места за известно време, отдалечената работа и виртуалните офиси може да станат новото обикновено по-рано, в сравнение с си представяхме.

Като се имат поради преимуществата да се работи от у дома (или на всички места по света), повече експерти в този момент избират да работят отдалечено. Тази група включва необятна база от работещи и варира от преди малко приключили студенти и цифрови номади, до интроверти, които не обичат изключително да работят в обществена среда.

Въпреки че фирмите постоянно са били наясно и скептично настроени към провокациите, които отдалечената работа може да сътвори, в случай че има нещо, на което тази пандемия ни научи е, че провокациите могат да бъдат преодолени. Установи се, че работата от вкъщи може да се работи безпроблемно с планувана рамка и верните принадлежности за миграция. Облачното предпазване, споделените календари и конферентните връзки, са необятно употребявани през последните месеци.

Тази смяна към работата от у дома докара и до появяването на акции наречени " Останете у дома ", които процъфтяват даже при сегашния неподходящ пазарен сюжет. Класически образец за това е Zoom, чиито акции нарастнаха с 50% от април. С прогнозите за втора вълна, този вид акции евентуално ще продължат да поддържат възходящия се тренд.

Сега всички сме наясно, че отдалечените работни места имат избрани преимущества пред обичайните офиси. От една страна, отдалечените служащи могат в последна сметка да спестят повече от обичайните офис чиновници. Част от спестяванията им са свързани с понижени разноски за пътешестване, храна на открито и разноски за кафе и питиета.

От позиция на работодателя отдалечените работни места имат доста преимущества. Очевидните са - спестяванията от разноски за поддържане на физически офис, обезпечаване на инфраструктура на чиновниците за работа, икономисване на наем и улеснения, електричество и други комунални услуги. Но това не е всичко. Тъй като някои отдалечени служащи получават възнаграждение на свършена работата или на час, работодателите получават по-голяма успеваемост и постоянно заплащат за тъкмо свършената работа и заобикалят спомагателни разноски.

Съкращенията разследване на Covid-19 бяха огромна угриженост през последните няколко месеца и имаше необятни загуби на работни места, изключително в авиационната и хотелиерската промишленост, които бяха съществено наранени. Компании като GE и Boeing са минали през проекти за съкращения. Имайки поради това, има голям набор от гении, които навлизат на пазара на труда, доста от които могат да се възползват от отдалечени свободни работни места.

Ето и кои са 15-те най-лесни отдалечени работни места, които заплащат добре:

Преводи

Средна заплата - 35 250 $ на година

Докато междинната заплата е към 35 250 $, за някои профилирани браншове като Медицински преводи може да се доближи до заплата от 50 000 $ годишно. Човек също не би трябвало да има характерна степен, с цел да стартира като преводач и може да има малко, или никакъв опит.

Въвеждане на данни

Средна заплата - 37 000 $ годишно

Още една от най-лесните отдалечени задания, за които се заплащат добре, са концертите за въвеждане на данни, които не изискват спомагателни специфични умения. Може даже да изпробвате сходна работа в някоя от почивките си. И до момента в който доста от работодателите заплащат на база на брой въведени думи, има други, които заплащат и твърда ставка от примерно 10 $ на час.

Блогър

Средна заплата - 40 000 $ годишно

Блоговете бързо се трансфораха в една от най-търсените работни места за младите. Тук можете да преследвате пристрастеност, до момента в който печелите по едно и също време. Макар че започването на ваш личен блог може да изисква известни вложения и време, има уеб списания и медийни организации, които наемат блогъри на личната си платформа.

Онлайн учител

Средна заплата - 44 000 $ годишно

Ако се справяте добре с занимание, имате специфична академична подготовка или търсите по-гъвкава преподавателска работа - онлайн образованието е най-перспективата и доходна работа за вас. Повече учители се пренасочват онлайн за повече еластичност, благоприятни условия за ненапълно работно време и просто за по-голяма база от възпитаници. Опитайте Skype или други онлайн класни стаи, които постоянно търсят учители.

Мениджър на обществени медии

Средна заплата - 50 000 $ годишно

Професионалист във Фейсбук и Instagram? Мениджърът на обществените медии е роля, която набира доста огромна скорост в ерата на обществените мрежи и онлайн маркетинга. Много мениджъри на обществени медии могат да стартират без избрана степен и работата е задоволително подобаваща за работа от разстояние.

Редактиране, промяна

Средна заплата - 51 000 $ годишно

Имате ли способността да забелязвате печатна неточност от една миля? Редактирането и корекцията може да са вашето предопределение. Има многочислени онлайн издателства, които постоянно търсят положителни редактори и коректори. Въпреки че дадена степен не е безусловно нужна, оказва помощ да имате лично портфолио от редакторска работа, с цел да имате преимущество пред съперниците и да можете да получавате по-висока заплата.

Уебсайт тестер

Средна заплата - 53 000 $ годишно

Друга релативно лесна работа от разстояние, за която се заплаща добре, е тестването на уеб страници. Тази работа не изискват специфични умения, с цел да я започнете, а единствено подсъзнателен разум и положителни чувства. Компаниите ще заплащат да вършат проби, свързани с интерфейсите на уебсайтовете им и удобството за потребителите, като човек може да получи заплащане въз основа на изработен тест.

Виртуален помощник

Средна заплата - 60 500 $ годишно

Виртуалните асистенти също не изискват степен, с която да започнете. Уменията за образуване обаче би трябвало да са на най-високо равнище! Ако се справяте добре с организирането на имейли и следенето на нещата, виртуалните асистенти са добре платени и са доста търсени.

Мениджър маркетинг

Средна заплата - 62 000 $ годишно

С положително познаване на цифровия маркетинг човек може да се отличи с кариера като маркетинг управител. Отговорностите обаче са високи и това е много сложна работа. Диплома по маркетинг и няколко години опит също оказват помощ.

Туристически сътрудник

Средна заплата - 64 856 $ годишно

Границите последователно се отварят, тъй че този работен профил скоро може да бъде още веднъж в търсене. Много пасажери търсят планувани почивки, които са безвредни и без опасности, за разлика от независимото обмисляне и експериментирането. Освен това, като се има поради голямото количество съкращения в сектора, може би е време да проучите нови благоприятни условия.

Ако обичате да пътувате или сте цифров бродяга, може да помислите за кариерно консултиране за пътешестване. Много туристически организации, които оферират тези услуги онлайн, се стремят да наемат съкратени лица с добър опит да оферират профилирани услуги.

Графичен дизайнер

Средна заплата - 73 334 годишно

Имате бездънен интерес към изкуството и визуализациите? Уебсайтовете, онлайн организациите и рекламните организации постоянно търсят хора с знания за дизайна, лога, дизайн на уеб страници. И това е работа, изцяло подобаваща за онлайн доставка. Художествената степен оказва помощ, само че човек може да развие тези умения самичък или посредством онлайн уроци. Талантът е безусловно нужен!

Консултант

Средна заплата - 73 600 $ годишно

За опитни експерти, които желаят да създадат онлайн промяна - консултациите са добър вид. Ако към този момент притежавате профилирани познания в избрана област, можете да помогнете на компании и компании с вашите прозрения и опит. Било то като маркетинг специалист, бизнес съветник или даже като юрист.

Копирайтър

Средна заплата - 75 000 $ годишно

Въпреки че заплащането може доста да варира според от вашето равнище на опит, умения за писане и обучение и даже фирмите, с които работите - Копирайтингът несъмнено е една от най-лесните отдалечени работни места, които заплащат добре. Това е линия на работа, при която можете елементарно да влезете в интернет и да започнете с малко вложения.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР