Пандемията почти изцяло сложи филмовата индустрия на стоп. Премиерите на

...
Пандемията почти изцяло сложи филмовата индустрия на стоп. Премиерите на
Коментари Харесай

Universal, AMC и защо най-голямата верига киносалони в САЩ обяви война на филмовата компания

Пандемията съвсем напълно постави филмовата промишленост на стоп. Премиерите на редица филми, които към този момент трябваше да са на огромен екран, бяха отсрочени за по-добри времена и тъй като съвсем всички киносалони на света са затворени.

Въпреки това някои кино компании взеха решение да рискуват и пуснаха някои от филмите си в стрийминг платформи.

Така постъпиха и Universal - с " Тролчета: Турнето " в Apple TV. Решението си те показаха по-скоро като изключение - точно поради пандемията и точно поради затворените киносалони. Но...

...според The Wall Street Jоurnal, през последните три седмици филмът е събрал доходи от 95 милиона $ в Северна Америка.

Ето по какъв начин непредвиденият триумф накара Universal да размислят дали и отсега нататък да не ползват тази тактика.

Пред The Wall Street Jоurnal от компанията декларират, че имат намерение да пускат филмите си по едно и също време и в киносалоните, и в онлайн видео платформи, даже след рухването на изключителното състояние и отварянето на кината. Досега практиката е да се изчака към 90 дни след премиерата.

Решението на Universal по никакъв начин не се хареса на AМC - най-голямата верига киносалони в Америка, които са изпратили писмо до филмовото студио, с цел да го предупредят, че към този момент не имат намерение да пускат в киносалоните си в Съединени американски щати, Европа и Близкия изток филми, продуцирани от Universal, написа Indie Wire.

Според Адам Арън - изпълнителен шеф на AMC, решението на Universal да пуска филмите по едно и също време в киносалоните и в онлайн видео платформи нарушава икономическия модел и подписаните сред двете страни съглашения. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР