Пандемията оцвети в червено и сметките на Prada. Италианската група,

...
Пандемията оцвети в червено и сметките на Prada. Италианската група,
Коментари Харесай

Пандемията оцвети в червено финансовите резултати на Prada

Пандемията оцвети в алено и сметките на Prada. Италианската група, която сплотява марките Prada, Miu Miu, английския магазин за обувки Church`s, Marchesi и Car Shoe, имаше оборот от 2,4 млрд. евро през 2020 година Това съставлява спад от 24% спрямо миналата година, когато записва 3,2 млрд. евро оборот, пише . 

Според показаните доклади здравната рецесия е оказала по-голямо влияние през първата половина на годината, само че компанията се е възстановила през втората половина, с помощта на продажбите на дребно и растежа на локалното ползване във всички райони. Друг фактор, който се откроява, е мощното ускорение на онлайн продажбите с растеж от над 200%.

Продажбите в Европа възлизат на 561 милиона, което е с 35% по-малко спрямо 2019 година, повлияни от отсъствието на туристи и продължителното затваряне, като към 30% от магазините са затворени през годината.

В Русия продажбите са нарастнали с 46%, в Азиатско-Тихоокеанския район се изкачиха до 914 милиона евро, което е с 1% повече спрямо 2019 година, главно движени от континентален Китай (+ 52%), Тайван (+ 61%) и Корея (+ 22%). Регистрираните в Америка продажби са 291 милиона евро (-17%), с леко възобновяване през втората половина на годината (+ 4%). Приходите в Япония възлизат на 272 милиона евро (-28%), а в Близкия изток 78 милиона (-12%).

По категории облеклото е спаднало с 12%, като кожените произведения са намалели с 19%, а обувките с 23%. 

Изпълнителният шеф на Grupo Prada, Патрицио Бертели акцентира, че са реагирали бързо на измененията на пазара, укрепвайки връзката с локалните клиенти, чието ползване през втората половина на годината съвсем изцяло компенсира отсъствието на туристи.

" Постигнахме сполучливо положително равнище на доходност и генерирахме забележителен паричен поток, подобрявайки финансовото си положение. Тези резултати ни дават убеденост да се надигнем още веднъж, незабавно щом завърши най-критичната фаза на пандемията ", уточни той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР