Пандемията от ще окаже дългосрочно влияние върху психичното здраве на

Пандемията от ще окаже дългосрочно влияние върху психичното здраве на ...

СЗО: Пандемията ще окаже дългосрочно въздействие върху психичното здраве на хората

Пандемията от ще окаже дългосрочно влияние върху психичното здраве на хората. За това предупреждава Световната здравна организация в съобщение, цитирано от в. "Фигаро" и ТАСС.

"От безпокойството, свързано с предаването на вируса до психологическото въздействие на карантната и самоизолацията, до последиците, свързани с безработица, финансови трудности и социална изолация, всичко това е засегнато", се посочва в съобщението на СЗО, цитирано от .

Психолог: На никое живо същество не е присъщо да стои затворено Психолог: На никое живо същество не е присъщо да стои затворено
Последиците от коронавирусната криза ще бъдат безспорно дълготрайни. Това мнение изрази в интервю за БНР Десислава Георгиева, авиационе...

"Пандемията шокира целия свят: починаха повече от четири милиона души, стабилността на доходите беше подкопана, семейства и общности - разделени, фалираха предприятия", каза директорът на европейското бюро на СЗО Ханс Клюге. "Психическото здраве и благополучие трябва да се разглеждат като основни човешки права", добави той и призова държавите да преразгледат достъпа до медицинска помощ в тази сфера.

Източник: actualno.com