Пандемията от коронавирус взе поредната си известна жертва. Светът на

...
Пандемията от коронавирус взе поредната си известна жертва. Светът на
Коментари Харесай

Светът на спорта потъна в скръб: COVID-19 взе поредната си известна жертва!


Пандемията от ковид взе следващата си известна жертва. Светът на спорта потъна в тъга след новината за гибелта на 24-годишния прочут кануист Борислав Бизу.

Украинската спортна звезда преди две седмици показал признаци на COVID-19 и бил настанен в болница. Там обаче развил сепсис, с който тялото му не съумяло да се пребори.

Борислав Бизу е троент европейски първенец за младежи. Той е нееднократен отличник на Украйна. Участвал е сполучливо на международни шампионати, където обаче не съумява да стигне до оценките.

Кануистът беше прочут като един от малцината спортисти, които живеят с тежкото заболяване лупус, с което е диагностициран през 2016 година Болестта се характеризира с хронична отмалялост, непрекъсната температура, както и болки в мускулите и ставите. При това заболяване личната имунна система на човек стартира да нападна разнообразни органи като кожата, ставите, бъбреците, сърцето и кръвоносните съдове.



След откриването на лупуса, Борислав Бизу спорадично се появява и взе участие на надпревари. Той насочва напъните си към треньорската активност.
 Светът на спорта потъна в тъга: COVID-19 взе следващата си известна жертва!


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР