Пандемията от коронавирус увеличи използването на цифрови плащания в световен

...
Пандемията от коронавирус увеличи използването на цифрови плащания в световен
Коментари Харесай

Световната банка: Пандемията увеличи цифровите плащания в световен мащаб

Пандемията от ковид усили потреблението на цифрови заплащания в международен мащаб, заяви Световната банка.

" Пандемията от COVID-19 подтиква финансовото приобщаване - докара до огромно нарастване на цифровите заплащания на фона на световното разширение на формалните финансови услуги . Тази агресия сътвори нови стопански благоприятни условия, като понижи разликата сред половете във връзка с притежаването на сметки и построи резистентност на равнище домакинство за по-добро ръководство на финансовите разтърсвания ", се споделя в отчета.

Световната банка съобщи, че към 2021 година 76% от възрастните имат сметка в банка, друга финансова институция или при снабдител на мобилни пари, което е повече от 68% през 2017 година и 51% през 2011 година

Ръстът в притежаването на сметки е отмерено разпределен допълнително страни, защото от 2017 година насам процентът на владеене се е нараснал с двуцифрени цифри в 34 страни.

В разрастващите се стопански системи делът на възрастните, извършващи цифрови заплащания, е повишен от 35% през 2014 година до 57% през 2021 година

" Цифровата гражданска война катализира увеличението на достъпа и потреблението на финансови услуги в целия свят, като трансформира методите, по които хората правят и получават заплащания, вземат заеми и икономисват ", твърди президентът на Групата на Световната банка Дейвид Малпас .

" Създаването на удобна политическа среда, насърчаването на цифровизацията на разплащанията и по-нататъшното разширение на достъпа до публични сметки и финансови услуги измежду дамите и бедните са някои от политическите цели за намаляване на отрицателните последствия от продължаващите застъпващи се рецесии ", добави той. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР