Пандемията от COVID-19 трайно измени потребителското поведение и предпочитанията към

...
Пандемията от COVID-19 трайно измени потребителското поведение и предпочитанията към
Коментари Харесай

Потребителите търсят все по-голямо разнообразие в методите на плащане при пазаруване онлайн

Пандемията от COVID-19 трайно промени потребителското държание и желанията към един или различен способ за заплащане онлайн, което на собствен ред форсира потребността измежду бизнеса от промени в посока по-голямо многообразие на платежните способи. У нас, за 65% от търговците потреблението на цифрови портфейли има доста въздействие върху % на приключени покупки онлайн. Това сочи ново изследване на Paysafe, част от огромното годишно допитване „ Изгубени в преводите “, в което 918 дребни и междинни онлайн бизнеси в Съединени американски щати, Бразилия, Обединено Кралство, Канада, България, Италия, Германия и Австрия споделят по какъв начин се е трансформирало портфолиото им от платежни способи в последните 12 месеца.

Плащането с карта се резервира като най-широкоразпространения способ, като за България процентите са показателни – 71% от потребителите избират да платят с дебитна карта при поръчка. Интересен факт е, че в това време 68% от българите избират да заплатят поръчаната стока онлайн в брой при доставка. Този % е съвсем два пъти по-висок спрямо други Европейски пазари – Германия (33%), Австрия (32%), Англия (35%). Като причина може да се уточни нежеланието на българските консуматори да споделят финансовите си данни онлайн, поради терзание от измами.

Това не е изненада, поради обстоятелството, че огромна част от локалните онлайн бизнеси (85%) споделят за висок брой хакерски атаки от началото на пандемията. На собствен ред, близо 60% от дребните и междинни предприятия в България считат, че точно разнообразието в методите за заплащане е ефикасна тактика за минимизиране на тези измами, изключително когато от началото на 2020 година досега техният брой в страната е повишен с 41%.

Любопитна наклонност е, че в портфолиото от платежни способи криптовалутите заемат все по-видимо място. Така да вземем за пример, изследването измежду страните сочи, че близо 48% от бизнесите възнамеряват да включат криптовалутите като алтернатива за заплащане допустимо най-скоро (56% за България). В нашата страна този % също е висок, близо 40% от МСП възнамеряват това да се случи в идната една година.

Наред с предотвратяването на измами, онлайн бизнесите приоритизират избора на снабдители на заплащания, с които работят, с цел да понижат % на незавършени покупки. Само за последните 12 месеца търговците сочат, че причина за незавършване на поръчката е отвод на употребяваните карти за заплащане (24%) или липса на мечтан способи за заплащане (при 16% от потребителите).

„ От началото на пандемията от ден на ден онлайн бизнеси научиха по сложния метод, че неналичието на безпроблемно и несъмнено потребителско прекарване при заплащане може да убие продажбите им. Така да вземем за пример, 54% от българските търговци показват пандемията от COVID-19 като съществена причина за ускореното диверсифициране на вариантите за заплащане. Днес потребителите изискват повече различни способи за заплащане от всеки път, а наклонността сочи, че не се чака това да се промени в близко бъдеще. С идния празничен сезон, обвързван с най-натовареното онлайн извършване на покупки през годината, търговците, които са съумели да плануват в точния момент измененията в потребителското държание, ще се оправят добре и ще избегнат високия % на незавършени поръчки. “, разяснява Росен Метев, вицепрезидент платежни услуги в Paysafe.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР