Пандемията от COVID-19 даде тласък за електронната търговия миналата година,

...
Пандемията от COVID-19 даде тласък за електронната търговия миналата година,
Коментари Харесай

Онлайн търговията с ръст във времето на пандемия

Пандемията от COVID-19 даде подтик за електронната търговия предходната година, само че в друга степен за разнообразни страни, откри изследване на Организация на обединените нации, представено от Агенция Франс Прес.
„ Въпреки че ще отнеме известно време, с цел да се получи цялостната картина на въздействието на COVID-19 върху електронната търговия... редица събития сочат към мощния растеж на електронната търговия през 2020 година “.
 Изследване: Потребителите са изтощени и внимателни към безконтактното Изследване: Потребителите са изтощени и внимателни към безконтактното
Потребителите може да възприемат безконтактното извършване на покупки като по-практично по време на пандемията на ковид, само че също по този начин вижда...
Това се споделя в отчета на Конференцията на Организация на обединените нации за търговията и развиването (UNCTAD). Проучването обработва данни от седем страни - Австралия, Англия, Канада, Китай, Сингапур, Южна Корея и Съединени американски щати - представляващи към две трети от онлайн търговията.
Онлайн продажбите са се нараснали с 59% в Австралия, 46,7% във Англия, 32,4% в Съединени американски щати и 14,6% в Китай.
Оборотът се е нараснал с 22,4% през предходната година до 2,5 трилиона $, спрямо нарастването от към 15% през 2018-19, споделиха от UNCTAD.
За разлика от това, общите продажби на дребно са намалели с един %.
 Димитър Маргаритов: Зачестяват измамите в онлайн търговията Димитър Маргаритов: Зачестяват измамите в онлайн търговията
Увеличават се жалбите за онлайн измами, сподели пред бТВ ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов. Много...
„ Тези статистически данни демонстрират възходящото значение на онлайн дейностите “, сподели създателят на отчета Торбьорн Фредриксон пред AФП.
В разбора се акцентира нуждата страните, изключително разрастващите се страни, да употребяват такива данни, до момента в който се възвръщат от пандемията, сподели Шамика Сириман, началник на софтуерния и логистичен отдел на UNCTAD.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР